Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογική φάρμα κινεί το φορτηγό της, με καύσιμο κόπρανα αγελάδας
Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 15:09
28-straus

Ο Albert Straus ιδιοκτήτης βιολογικής φάρμας στις ΗΠΑ, μετέτρεψε το φορτηγό της, ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο, τα κόπρανα από τα ζώα του κτήματος, τα οποία παράγουν και εφοδιάζουν το όχημα με ηλεκτρική ενέργεια.

Η φάρμα που βρίσκεται στη Marin Country, αριθμεί περίπου 300 αγελάδες, ενώ πέραν το φορτηγού, εκμεταλλεύεται την ηλεκτρική ενέργεια από τα κόπρανα και για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων.

Ο Straus δήλωσε στο famousjournalagtech.com : «Aρχισα να εργάζοµαι στην ιδέα της κατασκευής ενός ηλεκτρικού οχήµατος τροφοδοσίας πριν από οκτώ χρόνια και σήµερα είναι το πρώτο του είδους του στην Αµερική. Η µονάδα µας έχει ήδη λάβει την πρώτη πιστοποίηση 100% βιολογικής κρέµας στη χώρα και για εµάς ακόµα µία πρωτιά είναι πολύ σηµαντική».
 
 
24-organic-life
 
 
Με τη δηµιουργία ενός χωνευτηρίου µεθανίου, που κατασκεύασε στη µονάδα του το 2004, ο παραγωγός έχει καταφέρει ήδη να παράγει όλη την απαιτούµενη ενέργεια για το µεγαλύτερο µέρος του ζεστού νερού της εκµετάλλευσης, «ενώ πλέον οι ίδιες οι αγελάδες τροφοδοτούν αυτό το φορτηγό… που τις τροφοδοτεί».
 
«Χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί και λειτουργεί µε µπαταρίες και κινητήρες από µοντέλα της Nissan», συμπλήρωσε ο Straus
 
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή του μεθανίου, που απελευθερώνεται από την κοπριά των ζώων στο χωνευτήριο, και τη μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια µέσω ειδικής διαδικασίας.
Το φορτηγό χρησιμοποιείται για το τάισμα των ζώων, ενώ διαθέτει και σύστηµα ανάµειξης της τροφής. Ο ιδιοκτήτης έχει βάλει στα άμεσα σχέδια και την κατασκευή ενός ηλεκτρικού φορτηγου ψυγείου
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.