Διαφήμιση
Μεγάλη ζήτηση για βιολογικό σιτάρι στη Σουηδία
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 18:02
29-stari 
 
Κατά τη διάρκεια του 2016, τα σουηδικά χωράφια παρήγαγαν περισσότερους από 280.000 τόνους πιστοποιημένου βιολογικού σιταριού, σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία του Jordbruksverket. Πρόκειται για αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αντιστοιχεί στο 5% της συνολικής παραγωγής σιτηρών.
 
Ωστόσο, η αύξηση αυτή είναι μικρή σε σύγκριση με τη ζήτηση. Σύμφωνα με την Ekoweb, 60.000 τόνοι υπολείπονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για βιολογικές καλλιέργειες στη Σουηδία. Αλλά η μετατροπή σε βιολογικό αγρόκτημα είναι μια διετής διαδικασία, η οποία είναι και λίγο ριψοκίνδυνη, καθώς η αγορά θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε εκείνο το διάστημα.
 
24-organic-life
 
Όσο αυξάνεται η τάση για αγορά βιολογικών ζωικών προϊόντων, όπως κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, τόσο αυξάνεται και η ζήτηση για βιολογικές καλλιέργειες, καθώς οι αγρότες πρέπει να χρησιμοποιούν βιολογικό σιτάρι ως ζωοτροφή.
 
"Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για βιολογικές καλλιέργειες αυτή τη στιγμή. Πολλές φάρμες ζώων μετατρέπονται σε βιολογικές, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα ζώα θα χρειαστούν βιολογική τροφή", λέει ο Niels Andresen, Διευθύνων Σύμβουλος της Ekologiska Lantbrukarna.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.