Διαφήμιση
Υποχρεωτική η πενταετία για επιδοτήσεις στα βιολογικά. Δικαίωμα στον ΕΛΓΟ να κάνει έκτακτους ελέγχους
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 16:40
19-biologika 
 
Υποχρεωτική η πενταετία για επιδοτήσεις στα βιολογικά. Δικαίωμα στον ΕΛΓΟ να κάνει έκτακτους ελέγχους.
 
Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τα συμπληρωματικά μέτρα για τον κανονισμό των βιολογικών προϊόντων. Μεταξύ των άλλων, ορίζει πως πλέον οι συμβάσεις με οργανισμούς πιστοποίησης για νεοεισερχόμενους στα βιολογικά, θα είναι πλέον πενταετίας, ώστε να δικαιούνται επιδοτήσεις.
 
Επίσης ο ΕΛΓΟ θα έχει δικαίωμα για έκτακτους ελέγχους, ενώ καθιερώνεται η προαιρετική χρήση εθνικού σήματος πιστοποίησης για τα βιολογικά.
 
24-organic-life
 
Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση για την πενταετία, στην Ενωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, αφού ευλόγα διερωτούνται για το τί θα γίνει με τους νεοεισερχόμενους της προηγούμενης προκήρυξης, αφού ίσχυε η τριετία και όχι πενταετία.
 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ένωσης:
 
Αγαπητοί κύριοι,
 
Για μια ακόμη φορά λειτουργείτε με την διαδικασία του αιφνιδιασμού. Ήταν Γενάρης του 2016 όταν κληθήκαμε να συμμετέχουμε στην διαβούλευση για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τους Ε.Κ. 834/2007 και 889/2008.
 
Μετά από 22 μήνες, από όσα είχαμε εισηγηθεί και προτείνει τίποτα δεν έχει εισακουσθεί. Ασφαλώς ο Αν. Υπουργός κ. Τσιρώνης, που υπογράφει την Υπουργική Απόφαση θα μας πει και πάλι ότι τότε δεν ήταν Υπουργός και άρα δεν εμπλέκεται.
 
Πρόσφατα ο Βουλευτής κ. Αραχωβίτης είχε αρνηθεί να παρευρεθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των Μελών μας, γράφοντας στην επιστολή του ότι αδυνατεί να παρευρεθεί διότι δεν είχαν προσκληθεί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Μετά και από την αποστολή της ΥΑ με αριθμ, 2543/103240/3-10-2017 ΦΕΚ Β 3529/9-10-2017 καλείσθε σε ημερομηνία που θα ορίσετε εσείς να έρθετε στην Λακωνία για να ενημερώσετε και να απαντήσετε σε ερωτήματα των Βιοκαλλιεργητών. Η πρόσκληση αναφέρετε στην ηγεσία του Υπουργείου, την αρμόδια Διεύθυνση καθώς και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο διαπιστώνουμε ότι βάζοντας τη χελώνα μπροστά από το κάρο επέρχεται η καθυστέρηση και απαιτήθηκε η παρέμβαση των Ευρωπαίων. Όμως θα πρέπει να μας εξηγήσετε τι θα κάνετε με τους νεοεισερχόμενους της προηγούμενης προκήρυξης, που τους εντάξατε στο πρόγραμμα για τρία χρόνια, υπογράφοντας σύμβαση για τρία χρόνια και τώρα με αυτήν την Υπουργική Απόφαση καλούνται να έχουν πενταετή σύμβαση.
 
Αναμένουμε την ανταπόκριση σας, στην πρόσκληση μας το συντομότερο δυνατόν.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.