Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά. Για πιο δίκαιη ένταξη βιοκαλλιεργητών στις επιδοτήσεις δεσμεύτηκε ο Τσιρώνης
Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 13:52
08-biologika 
 
Με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών συναντήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητηθεί από κοινού με το Υπουργείο η νέα προκήρυξη του Μέτρου 11 του ΠΑΑ που αφορά στην Βιολογική Γεωργία.
 
Οπως αναφέρει το agrotypos.gr, σύμφωνα με πληροφορίες η πενταετής Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η προκήρυξη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας είναι σχεδόν έτοιμη και θα έχει προϋπολογισμό 220 εκ. ευρώ, ενώ η δεύτερη έχει προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ. Περίπου 103 εκ. ευρώ χρειάζονται για τις ανειλημμένες πληρωμές παλιότερων ετών.
 
24-organic-life
 
Με την πρώτη προκήρυξη οι αιτήσεις των βιοκαλλιεργητών έφτασαν τις 67.000 (από περίπου 20.000). Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους παλιούς και τους καινούργιους βιοκαλλιεργητές θα μείνουν εκτός προγράμματος.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αυξηθούν τα κονδύλια για το πρόγραμμα. Πιθανό σενάριο είναι να μπει μια «ποσόστωση» από τους παλιούς και καινούργιους.
 
Επίσης, εκτός από κάποιες καλλιέργειες (ρύζι, σταφίδα), είναι πιθανόν να μειωθεί το πριμ της ενίσχυσης για να καταφέρουν μπουν και τα κηπευτικά στο πρόγραμμα. Όσον αφορά την βιολογική κτηνοτροφία, στα 25 – 45 ευρώ ανά στρέμμα θα κυμανθεί ο επιλέξιμος βοσκότοπος.
 
Ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για τα βιολογικά:
Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ν. Σερρών, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδος, του Συλλόγου Βιολογικών Αγορών Β. Ελλάδος, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Γρεβενών, του Συλλόγου Βιολογικών αγορών Αττικής, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ν. Ηλείας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς Κρήτης, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολογικών προϊόντων, της Αγροτικής ομάδας Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωπος της International Federation of Organic Agricultural Movements (IFOAM-EU).
 
Στην συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την νέα προκήρυξη του Μέτρου 11, η οποία εστιάστηκε στα κριτήρια ένταξης των βιοκαλλιεργητών σε αυτό.
 
Οι βιοκαλλιεργητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με την νέα προκήρυξη αλλά και την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή κριτηρίων ένταξης στο Μέτρο.
 
Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μία πιο δίκαιη λύση σχετικά με την ένταξη των βιοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και εξέφρασε για άλλη μία φορά την προσωπική του στήριξη στην Βιολογική Γεωργία.
 
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε αφού ο Αν. Υπουργός ζήτησε από του Βιοκαλλιεργητές τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, ώστε να συνεκτιμηθούν στις αποφάσεις που θα λάβει το προσεχές διάστημα η πολιτική ηγεσία.
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.