Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τις προτάσεις των βιοκαλλιεργητών για τις βιολογικές λαϊκές ζήτησε το ΥΠΑΑΤ
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 01:01
13-biologikes-laikes 
 
Τις προτάσεις τους για την υπουργική απόφαση που ετοιµάζεται σχετικά µε τις αγορές βιολογικών προϊόντων που θα βασιστεί πάνω στην τροπολογία του Ν. 4492/2017 για τα νωπά και ευαλλοίωτα, ζήτησε η πλευρά του υπουργείου στο πλαίσιο της συνάντησης µε τους βιοκαλλιεργητές στις 06 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριµένη υπουργική απόφαση είναι αναγκαία ώστε να µπορέσει να λάβει ισχύ ο νόµος και να να στηθεί ο αυτοδιαχειριζόµενος φορέας των βιοκαλλιεργητών.
 
24-organic-life
 
Βιολογικές λαϊκές:
Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα µπορούν να λειτουργούν αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Στις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων συµµετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και αγροτικοί συνεταιρισµοί, µε σκοπό την απευθείας διάθεση στο καταναλωτικό κοινό των βιολογικών αγροτικών προϊόντων που οι ίδιοι παράγουν ή/και οικοτεχνικών βιολογικών αγροτικών προϊόντων, ή/και µεταποιηµένων βιολογικών αγροτικών προϊόντων, το βασικό συστατικό των οποίων είναι δικής τους παραγωγής.

Για την οργάνωση των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων, συνιστώνται ανά Περιφερειακή Ενότητα, µία Επιτροπή ∆ιαχείρισης Αγορών Παραγωγών (Ε.∆.Α.Π.) για τους παραγωγούς και συνεταιρισµούς βιολογικών προϊόντων.

Η Ε.∆.Α.Π. είναι πενταµελής και συγκροτείται από δύο εκπροσώπους, των παραγωγών και από έναν εκπρόσωπο των συνεταιρισµών, των δήµων και των καταναλωτών.
Τα µέλη της ορίζονται µε απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη. Κάθε αγορά παραγωγών µπορεί να λειτουργεί είτε σε δηµόσιο χώρο του οικείου δήµου ή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας που καθορίζεται µετά από αντίστοιχη έγκριση του δήµου ή της Περιφερειακής Ενότητας είτε σε ιδιωτικό χώρο µε ευθύνη των αυτοδιαχειριζόµενων φορέων.
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.