Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σοβαρές παραλείψεις στα πιστοποιητικά βιολογικής καλλιέργειας και ελαιολάδου.
Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 22:24
06-biologika 
 
Σοβαρές παραλείψεις στα πιστοποιητικά βιολογικής καλλιέργειας ελιάς και ελαιολάδου, καταγγέλλει με επιστολή της, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
 
Όπως αναφέρουν οι βιοκαλλιεργητές, ή απουσία στο πιστοποιητικό βιοκαλλιέργειας, σημαντικών χαρακτηριστικών, όπως η ποικιλία, η παραγόμενη ποσότητα, η ποιοτική κατάταξη κλπ, οδηγεί σε ύποπτα μονοπάτια και αθέμιτο ανταγωνισμό.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, με θέμα:
Υποβάθμιση της ποιότητας με τα πιστοποιητικά που εκδίδουν οι οργανισμοί
 
«Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στην εναρμόνιση των Καν. (ΕΚ) 834/2007 και Καν. (ΕΚ) 889/2008 για τη Βιολογική Γεωργία, και παρά τις διαβεβαιώσεις κατά τη διαβούλευση, και από τους πιστοποιητικούς οργανισμούς, ότι στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται το είδος, η ποιότητα, η ποικιλία και η ποσότητα του προϊόντος ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος. Ιδού το αποτέλεσμα:
 
organic-life
 
Από την κατηγορία προϊόντων Ελιά, απουσιάζουν τα κάτωθι χαρακτηριστικά:
1. Η ποικιλία (το σημαντικότερο από όλα)
 
2. Η παραγόμενη ποσότητα (κατ’ εκτίμηση)
 
3. Εάν είναι βρώσιμη ή ελαιοποιήσιμη
 
Από την κατηγορία ελαιόλαδο, απουσιάζουν:
1. Η ποιοτική κατάταξη του ελαιολάδου [(έξτρα παρθένο, παρθένο) το σημαντικότερο]
 
2. Η ποικιλία της ελιάς (κορωνέικη, τσουνάτη, αθηνολιά κτλ)
 
3. Η παραγόμενη ποσότητα (αποδεικτικά έγγραφα ελαιοτριβείου)
 
Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα άλλα προϊόντα, που ανήκουν στα φυτικά είδη!!! Υπουργείο και πιστοποιητικοί οργανισμοί για μια ακόμη φορά προχώρησαν μονομερώς και εν αγνοία μας σε απαράδεκτες ενέργειες, υποβιβάζοντας την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε, ενώ εμείς τους πληρώνουμε για να μας πιστοποιούν!!!
 
Τα κατήργησαν όλα, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να ανακαλέσουν. Άραγε με τους συμβατικούς θα γίνει το ίδιο;;; Από το πουθενά, τίθεται πλέον θέμα ανταγωνισμού, ακόμα και μέσα στους κόλπους της βιολογικής γεωργίας (διαφορετική συμπεριφορά πιστοποιητικών οργανισμών μεταξύ τους), με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς.
 
Ο ισχυρισμός κάποιων παραγόντων ότι ο αγρότης παράγει ελιές και ο μεταποιητής (ελαιοτριβείο) παράγει ελαιόλαδο, είναι έξω από κάθε λογική και οδηγεί σε ύποπτα μονοπάτια. Προαποφασισμένα και προσχεδιασμένα από το 2008, υλοποιούνται το 2018;;;;;»
 
Μπράβο ρε λεβέντες!!!
Σπάρτη, 05/02/2018
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.