Διαφήμιση
Καταγγελία της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών για τα βιολογικα
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 11:53
15-enosi 
Σε καταγγελία προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας σχετικά με τις επιδοτήσεις, προχώρησε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Σερρών, η οποία με επιστολή της στον πρωθυπουργό, ζητά την παραίτηση του γενικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη για τους χειρισμούς του.
 
Η ανακοίνωση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών:
ΘΕΜΑ: Καταγγελία της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Αίτημα παραίτησης Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμη.
 
Η πενταετία που τρέχει για το καινούριο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας για τα έτη 2017-2021 διαθέτει 660 εκατ. ευρώ ως εξής : α) 220 εκατ. ευρώ πηγαίνουν στη φυτική παραγωγή (περιοχές natura), β) 220 εκατ. ευρώ πηγαίνουν στη βιολογική κτηνοτροφία, γ) 220 εκατ. ευρώ στη δεύτερη προκήρυξη που αφορά τις νέες καλλιέργειες.
 
organic-life
 
Αυτά τα ποσά δόθηκαν αρχικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τα διαχειριστεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμης.
 
Όσον αφορά το α και β το πρόγραμμα έχει τρέξει με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Όσον αφορά το γ’ πρόγραμμα σε συνάντησή του προεδρείου της Ένωσης μας στη βουλή με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη μας δήλωσε ότι το ποσό των 220 εκατ. ευρώ μειώθηκε στα 103 εκατ. ευρώ.
 
Στην τελευταία συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη στις 17 Ιανουαρίου 2018 το μειωμένο ποσό των 103 εκατ. ευρώ μειώθηκε κι άλλο στα 100 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη προκήρυξη να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα διότι το ποσό αυτό δεν επαρκεί.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ισχυρίζονται ότι το υπόλοιπο ποσό 120 εκατ. από τα 220 εκατ. ευρώ πήγε στο προηγούμενο γεωργοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και τα Βιολογικά.
 
Σε ότι αφορά το προηγούμενο πρόγραμμα 2011-2016 γνωρίζουμε ότι χρήματα περίσσεψαν από διάφορες αιτίες και λόγους.
 
Λόγω ακριβώς αυτών των ασαφειών και της μη απάντησης από πλευράς υπουργείου στα συνεχόμενα e-mail και έγγραφα μας, αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε το γεγονός αυτό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την από 08/04/2018 καταγγελία μας η οποία καταχωρίσθηκε ως καταγγελία με τον αριθμό πρωτοκόλλου CHAP(2018)01086 αριθμό, και αναμένουμε να ερευνηθεί το θέμα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές καθώς αφορά χρήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 
Επίσης, λόγω της κωλυσιεργίας του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμη, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση παραίτησή του από την καίρια αυτή θέση, διότι δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κανένα από τα έγγραφα και ερωτήματα που του έχουμε θέσει.
 
Κυρίως δεν έχει απαντηθεί το λογικό ερώτημα που τίθεται, πως δηλαδή ενώ το πρόγραμμα αφορά 660 εκατομμύρια ευρώ, με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμη, το πρόγραμμα είναι 540 εκατομμύρια ευρώ (άρα ποιος μας κοροϊδεύει; Ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Τσιρώνης ή ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμης;).
 
Με τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε τα χρήματα αυτά αποτελούν όχι μόνο ανάσα για τους βιοκαλλιεργητές, αλλά χρήματα που θα τονώσουν την οικονομία της χώρας, αφού θα διατεθούν για ανάπτυξη καλλιεργειών, για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών, για την αναβάθμιση αγροτικών εγκαταστάσεων και γεωργικών εργαλείων, και θα ωφεληθούν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι.
 
Ένωση Βιοκαλλιεργητών Σερρών
ο πρόεδρος Ιωάννης Παπαδόπουλος
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.