Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ραγδαία άνοδος της βιομηχανίας βιολογικών φυτοφαρμάκων
Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018 17:21
05-biologika 
 
Ραγδαία άνοδος της βιομηχανίας βιολογικών φυτοφαρμάκων
Πενταπλάσια φαίνεται ότι είναι σήμερα η αξία της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 50 δισ. δολάρια, όταν το 1960 η αξία ήταν λίγο κάτω από τα δέκα δισ. δολάρια.
 
Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με την αύξηση της ζήτησης των βιολογικών προϊόντων, οδήγησε τις βιομηχανίες να επενδύσουν στα βιολογικά φυτοφάρμακα, τα οποία σέβονται τον άνθρωπο και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
 
Οπως αναφέρει το ypaithros.gr, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Crop Life International, το 1960 υπήρχαν 100 δραστικά συστατικά διαθέσιμα στους αγρότες παγκοσμίως. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει εξαπλασιαστεί, φτάνοντας περίπου τα 600.
 
organic-life
 
 
Στην έκθεση τονίζεται πως τα τελευταία χρόνια, ο ρυθμός των εγκρίσεων για νέα προϊόντα έχει μειωθεί. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν έχει επηρεάσει την έρευνα και τις επενδύσεις των εταιρειών σε νέα πιο καινοτόμα προϊόντα που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν νέου είδους προβλήματα που προέρχονται κυρίως από τη μεταβολή του καιρού.
 
Για αυτόν τον λόγο, οι μεγαλύτερες κυρίως εταιρείες του χώρου επενδύουν το 7%-10% των κερδών τους στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.
 
Εκτός από τα 600 συνθετικά συστατικά που υπάρχουν για την προστασία των καλλιεργειών, υπάρχουν επιπλέον περίπου 300 δραστικές ουσίες βιολογικών φυτοφαρμάκων.
 
Αυτές περιλαμβάνουν ουσίες που προέρχονται από φερομόνες, έντομα, ακάρεα, μύκητες και νηματώδη.
 
Σύμφωνα με την έκθεση, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για τα βιολογικά προϊόντα τόσο από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης όσο και από πολλές μικρότερες και νεοσύστατες επιχειρήσεις.
 
 
Η τάση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση, ευνοήθηκε από παράγοντες, όπως η λιγότερο απαιτητική ρυθμιστική διαδικασία που απαιτούν τα βιολογικά φυτοφάρμακα, η ανάπτυξη προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης των παρασίτων και η ζήτηση των αγροτών για προϊόντα περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον.
 
Ο ρυθμός, λοιπόν, εισαγωγής βιολογικών φυτοφαρμάκων έχει αυξηθεί σημαντικά από το 1960. Μεταξύ του 1960 και του 1990 εισήχθησαν στην παγκόσμια αγορά κατά μέσο όρο τρία νέα βιολογικά προϊόντα κάθε χρόνο. Από το 1990 έως το 2016 έχουν εισαχθεί κάθε χρόνο 11 νέα βιολογικά φυτοφάρμακα.
 
Οι συγγραφείς της έκθεσης τονίζουν ότι «τα τελευταία 20 χρόνια ο ρυθμός εισαγωγής νέων βιολογικών φυτοφαρμάκων υπερέβαινε συχνά εκείνο των συμβατικών προϊόντων και η τάση φαίνεται να συνεχίζεται».
 
Όσον αφορά τη δραστηριότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το 2017 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο υπήρχαν περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα βιολογικά φυτοφάρμακα από τα συμβατικά προϊόντα φυτοπροστασίας, με τον αριθμό για τα πρώτα να φτάνει τα 173 σε σύγκριση με τα 117.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.