Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δημοσιεύτηκε ο νόμος κατάργησης ειδικού φόρου στο κρασί. Δείτε το ΦΕΚ
Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 12:50
19-krasi 
 
Δημοσιεύτηκε ο νόμος κατάργησης ειδικού φόρου στο κρασί, ο οποίος αναμένεται να δώσει ανάσα στους παραγωγούς οίνου και να τονώσει την αγορά του κρασιού, μέτρο το οποίο ευνοεί και το βιολογικό κρασί, το οποίο θα συστήναμε να επιλέγετε.

Πρόκειται για το ΦΕΚ Α 212/2018 και το νόμος 4583/2018 που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και τις διατάξεις για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί (ΕΦΚ), οι οποίες ισχύουν από 01/01/2019.
 
organic-life
 
Συγκεκριμένα, το άρθρο 92 που αφορά την τροποποίηση των άρθρων 91 και 93 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα 1 αναφέρει τα παρακάτω:

Το άρθρο 91 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α΄ 265) και ο τίτλος αυτού, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής: «Άρθρο 91 Συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) που επιβάλλεται στα προϊόντα του άρθρου 90 είναι μηδέν (0) ευρώ»
 
 

Το άρθρο 93 του ν. 2960/2001, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Ο συντελεστής του Ε.Φ.Κ. που επιβάλλεται στα προϊόντα του άρθρου 92 ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.
 
Απαλλάσσονται του Ε.Φ.Κ. τα προϊόντα του άρθρου 92, όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξυδιού, σύμφωνα με τον ορισμό του κωδικού Σ.Ο. 22.09. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.