Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι πωλήσεις να είναι κριτήριο για τις επιδοτήσεις βιολογικών ζητάνε οι βιοκαλλιεργητές Πέλλας
Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019 16:35
14-biologika 
Οι πωλήσεις να είναι κριτήριο για τις επιδοτήσεις βιολογικών ζητάνε οι βιοκαλλιεργητές Πέλλας

Την έντονη διαμαρτυρία τους δηλώνουν με επιστολή τους οι βιοκαλλιεργητές του Ν. Πέλλας, σχετικά με τις αδικίες του προγράμματος βιολογικής καλλιέργειας και κάνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως δικαιούχοι των ενισχύσεων να είναι όσοι παρουσιάζουν τουλάχιστον μια κερδοφορία μέσα στην τριετία.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Νομού Πέλλας:
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την άνιση διαχείριση του εν λόγω μέτρου και την κατανομή των οικονομικών ενισχύσεων προς τους βιολογικούς καλλιεργητές και τον διαχωρισμό των βιολογικών παραγωγών σε πολίτες ά και β' κατηγορίας, ανάλογα με το αν λαμβάνουν ή όχι την οικονομική ενίσχυση του μέτρου. Ομοίως, τόσο εμείς, τα μέλη του Σωματείου Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Νομού Πέλλας, όσο και μεγάλος αριθμός αγροτών βιοκαλλιεργητών ανά την Ελλάδα, αισθανόμαστε πολίτες β' κατηγορίας, διότι επί συνεχόμενα έτη δεν κρινόμαστε δικαιούχοι του μέτρου στήριξης.
 
organic-life
 
Στα πλαίσια της πρόθεσης μας να συνδράμουμε στην εύρεση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα και με γνώμονα την ορθή και δίκαιη κατανομή των πόρων του μέτρου 11 των βιολογικών καλλιεργειών, προτείνουμε:
 
Δικαιούχοι του μέτρου στήριξης (πχ επιδοτήσεων) να κριθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την βιολογική γεωργία με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, ενδεικτικά αναφέρουμε την ύπαρξη κερδοφορίας από την ενασχόληση με την βιολογική γεωργία τουλάχιστον μία φορά εντός τριετίας, να υπάρχει ανώτατο και κατώτατο όριο κερδοφορίας και όλα αυτά να αποδεικνύονται από τα επίσημα φορολογικά στοιχεία των καλλιεργητών (El, Ε3, τιμολόγια κλπ).
 
Θέλουμε επιδοτήσεις με δίκαιη κατανομή, με προοπτική αξιοκρατικής ανάπτυξης. Πρέπει να σταματήσει το «παιχνίδι» των επιδοτήσεων που τόσα χρόνια ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο.
 
Πρέπει να στηριχθούν όλοι όσοι προσφέρουν πραγματικό έργο τόσο στην πολιτεία όσο και στην οικογένειά τους.
Ζητούμε να στηρίξετε τους παραγωγούς που ματώνουν κάθε μέρα στα κτήματα για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την πολιτεία.
 
 
Το Σωματείο μας είναι ανοιχτό σε οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο για την εύρεση ουσιαστικής, άμεσης και δίκαιης λύσης στο ανωτέρω πρόβλημα.
 
Αναμένουμε την άμεση επέμβαση του αρμοδίου Υπουργού και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, έτσι ώστε να τροποποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις επιδοματικής ενίσχυσης του μέτρου 11 των βιολογικών καλλιεργειών και να περιληφθούν σε αυτό όλες οι βιολογικές καλλιέργειες που ανωτέρω αναφέραμε.
 
Παρακαλούμε για την άμεση υλοποίηση των τροποποιήσεων αυτών, διότι όπως έχει ανακοινωθεί, οι αιτήσεις για την ενίσχυση του μέτρου 11 εκκινούν στις 19-02-2019.
 
Εν κατακλείδι, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα ανωτέρω αιτήματά μας, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας, περί διεκδικήσεως των νομίμων δικαιωμάτων μας, ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.