Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σήμερα στην Ευρωβουλή τα μέτρα ελέγχου και διαφάνειας φυτοφαρμάκων
Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 16:10
16-fytofarmaka
 
Σήμερα 16 Ιανουαρίου, ψηφίζει το Ευρωκοινοβούλιο την επί της έκθεσης για μέτρα ελέγχου και διαφάνειας για τη διαδικασία αδειοδότησης φυτοφαρμάκων στην ΕΕ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Να θυμίσουμε, πως πριν από ένα χρόνο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας της καρκινογόνου ουσίας glyphosate, που μεταξύ των άλλων, περιέχεται στο πιο γνωστό ίσως παγκοσμίως ζιζανιοκτόνο, το Roundup της Bayer – Monsanto, θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του, με το νου αρκετών, να πηγαίνει ακόμα και στο χρηματισμό Ευρωβουλευτών.   
 
 
organic-life
 
Μεταξύ των άλλων προτάσεών, η έκθεση της ειδικής επιτροπής του ΕΚ για τα φυτοφάρμακα αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις μελέτες που χρησιμοποιούνται για την έγκριση των φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιστημονικών δεδομένων και άλλων συνοδευτικών πληροφοριών από τις σχετικές αιτήσεις.

Οι ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για το δικαίωμα των αιτούντων έγκριση να διαλέξουν ποιο κράτος μέλος θα συντάξει την έκθεση για την έγκριση μιας δραστικής ουσίας από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), καθώς η εν λόγω πρακτική μπορεί να είναι ελλιπής ως προς τη διαφάνεια και ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων.
 
 
Να θυμίσουμε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, ίδρυσε ειδική επιτροπή για την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδικασία για τα φυτοφάρμακα.
 
Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα
Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.