Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά καλλυντικά δημιούργησαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2019 14:12
12-oregano-b
 
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης επιχειρούν «μόνο βιολογικά, όπως το λέει και η γιαγιά» και δημιούργησαν δυο σειρές βιολογικών καλλυντικών, με βάση τη ρίγανη, με έμφαση μάλιστα στη συσκευασία, η οποία είναι φιλική σε άτομα με προβλήματα όρασης.
 
Από εμάς, πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, που θέλησαν να αγωνιστούν και να γνωρίσουν το στίβο της επιχειρηματικότητας. Τέλος επιτηδεύματος, φορολογία 28% από το πρώτο ευρώ, 20% ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ 24% κλπ… Καλή επιτυχία
 
Όπως αναφέρει το alexpoli.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ / JAGreece), δημιουργήθηκε η εικονική επιχείρηση «Oregano Care» από 26 μαθητές της Α’ Λυκείου του ΓΕ.Λ Αλεξανδρούπολης.
 
organic-life
 
Με βασική σκέψη - οδηγό το ότι στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, η λύση βρίσκεται στη αξιοποίηση του φυσικού τοπικού πλούτου με την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, δημιούργησαν δύο ξεχωριστά προϊόντα, μια βιολογική κρέμα χεριών και ένα σαπούνι για την καταπολέμηση της πιτυρίδας με αιθέριο έλαιο ρίγανης Σαμοθράκης.
 
«Πηγή έμπνευσής μας αποτέλεσε το μαγευτικό νησί του νομού Έβρου, το οποίο παράγει μια μοναδική παγκοσμίως ποικιλία ρίγανης, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., της οποίας οι ευεργετικές ιδιότητες δεν είναι ευρέως γνωστές και δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτη.
 
Έτσι, σκοπός της εταιρίας μας δεν είναι μόνο το κέρδος αλλά και η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της ρίγανης Σαμοθράκης και η προώθησή της σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω της πώλησης των προϊόντων μας» σημειώνουν και τονίζουν το πιο σημαντικό, ίσως, απ’ όλα: «Επιθυμούμε τα προϊόντα μας, με την μορφή συσκευασίας που επιλέξαμε, να μπορούν να αναγνωριστούν από τους τυφλούς και να ευαισθητοποιήσουμε την Ελληνική κοινωνία σε θέματα προσβασιμότητας των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης σχετικά με τα προσφερόμενα καταναλωτικά αγαθά.
 
Στην υλοποίηση αυτής της ιδέας εξαιρετική ήταν η βοήθεια του κ. Μπαλάσκα Σπύρου, υπεύθυνο τυπογραφείου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών στην Αθήνα».
 
Το εγχείρημα πέτυχε, καθώς τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και μοιράστηκαν τους ρόλους μέσα στην επιχείρηση ανάλογα με τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα του καθένα.
 
Με την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Αντώνη Καρπούζη, Καθηγητή Δερματολογίας και Διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση επιστημονικών άρθρων, τα οποία τεκμηριώνουν την επίδραση του αιθέριου ελαίου της ρίγανης στην πιτυρίδα και του κ. Αθανάσιου Κυμπάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας / Βιοχημείας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για την ανάλυση, που πραγματοποίησε στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης και την βιβλιογραφία που συνέστησε, του κ. Παπαδάκη γεωπόνου και πρώην διευθυντή στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και του εθελοντή συμβούλου κ. Πετρίδη, τα παιδιά άρχισαν με την παραγωγή των προϊόντων, αναζήτησαν χορηγίες και τρόπους διαφήμισης και ξεκίνησαν τις πωλήσεις.
 
 
 
 
«Από το ταξίδι μας στον συναρπαστικό κόσμο των επιχειρήσεων αποκομίσαμε και συνεχίζουμε να αντλούμε γνώσεις, εμπειρίες αλλά και προσωπικά οφέλη: Αντιληφθήκαμε τον ρόλο της τεχνολογίας στην ζωή και την αναγκαιότητα των κανονισμών στην παραγωγή και την διοίκηση, γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας, συνειδητοποιήσαμε την αξία της συνεργατικότητας, αλλά και την ευθύνη που συνεπάγεται η συλλογικότητα, αφού το λάθος τους ενός αντανακλούσε σε όλη την ομάδα, καλλιεργήσαμε ηγετικές ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες ενώ δεθήκαμε συναισθηματικά και δημιουργήσαμε πιο ουσιαστικές σχέσεις.
 
Σ’ αυτήν την διαδρομή συμπαραστάτες και βοηθοί ήταν πάντα ο διευθυντής του σχολείου μας κος Σ. Πούκης, οι καθηγητές μας καΒ. Φούρναρη, Αγγλικής Φιλολογίας, καΧ. Σιτσανλή, Μαθηματικός και ο κοςΔ. Κοντογιάννης, Χημείας, οι οποίοι μας καθοδηγούν και μας ενθαρρύνουν σε όλη την διάρκεια του προγράμματος, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά!» αναφέρουν οι μαθητές, που είναι οι εξής:
 
Γενική Διευθύντρια: Σεφερίδου Ιωάννα
 
Γραμματεία Διεύθυνσης: Χουρίδη Μαρία
 
Διευθύντρια Marketing: Παυλάκη Μαρία
 
Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων: ΤοφανέλΝτενίσα
 
Διευθύντρια Μηχανογράφησης: ΜπατζάκαΜαρινέλα
 
Τμήμα Μηχανογράφησης: Στέλλα Στογιαννίδου, Αναστασία Στογιαννίδου
 
Διευθύντρια Οικονομικών: Πασχαλίδου Κωνσταντίνα
 
Τμήμα Οικονομικών: Ρόντο Αλεξάνδρα, Πανταγγέλου Μαρία-Ζασεντ
 
Διευθυντής Διοίκησης: Νατμπράουν Ιάκωβος
 
Τμήμα Διοίκησης: Παππάς Δημήτρης
 
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού: Παρωτίδου Ιωάννα
 
Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού: Σαρκετζή Μαρκέλα
 
Διευθύντρια Προμηθειών: Πλουμίδου Δέσποινα
 
Τμήμα Προμηθειών: Νταλός Ζήσης, Νταντάκας Δημήτρης
 
Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου: Σωτηρίου Χρυσάνθη
 
Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου: Κατριτζίδου Ιωάννα, Τσακαλίδη Γεωργία
 
Διευθύντρια Πωλήσεων: Τέλλιου Μαρία
 
Τμήμα Πωλήσεων: Μπαμπαλίτη Ευαγγελία, Γκουρτζίδου Φωτεινή
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.