Διαφήμιση
Διαφήμιση
Για σφαγή βιοκαλλιεργητών κάνει λόγο ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 10:52
19-bio
 
Για σφαγή βιοκαλλιεργητών κάνει λόγο ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, αφού από τις 186 αιτήσεις για επιδότηση στα βιολογικά, εγκρίθηκαν μόλις 9 παραγωγοί.
 
Εδώ να τονίσουμε, πως από τις αγροτικές επιδοτήσεις που τρέχουν αυτό το διάστημα, στα βιολογικά προϊόντα έχουν δοθεί μεγάλα κονδύλια, με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη ζήτηση.
 
Βέβαια, το σημαντικό είναι οι παραγωγοί να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια από συνείδηση και όχι για το χρήμα των επιδοτήσεων. Αξίζει να ασχοληθούν με τη βιοκαλλιέργεια για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου, άσχετα από το εάν θα λάβουν ενισχύσεις ή όχι.
 

organic-life
  
Αναφέρει o Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης:
Σοκαρισμένοι είναι οι νέοι βιοκαλλιεργητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», καθώς στην 3η κατά σειρά πρόσκληση, μόλις εννέα παραγωγοί, δηλαδή 1 στους 25 παραγωγούς εντάσσονται στο Μέτρο!
 
Συγκεκριμένα, από τις 37.826 αιτήσεις που υποβλήθηκαν πανελλαδικά και για τις δύο Δράσεις του Μέτρου 11 ‘’Βιολογικές καλλιέργειες’’, μόλις οι 3.677 εγκρίνονται, δηλαδή εννέα στους δέκα αιτούντες έμειναν εκτός.
 
Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η «σφαγή» είναι ακόμη μεγαλύτερη. Για τη υποδράση 11.1.1. (νεοεισερχόμενοι βιοκαλλιεργητές) ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν είναι 186 και εγκρίνονται μόλις 9 αιτήσεις. Για τη υποδράση 11.2.1. (παλαιοί βιοκαλλιεργητές) από τις 122 αιτήσεις που υποβλήθηκαν εγκρίνονται μόλις 33 αιτήσεις.
 
 
organic-life-botana
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν συμφωνούν με τα ευρήματα της αξιολόγησης μπορούν να καταθέσουν προσφυγή έως και την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών.
 
Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι ο πρωτογενής τομέας, ιδιαίτερα στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως τα βιολογικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος, έχει ανάγκη στήριξης μέσω των ενισχύσεων των ευρωπαϊκών γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.
 
Τέλος, υπενθυμίζει ότι, διευκρινήσεις παρέχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι
 
Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα βιολογικά νέα
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.