Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το κράτος αγνοεί τις εξελίξεις στα βιολογικά λένε οι βιοκαλλιεργητές βόρειας Ελλάδας
Πέμπτη, 09 Μάιος 2019 12:33
09-biologika
 
Το κράτος αγνοεί τις εξελίξεις στα βιολογικά λένε οι βιοκαλλιεργητές βόρειας Ελλάδας
 
Το δελτίο τύπου της Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας:
Η Βιολογική Γεωργία είναι φιλική προς το περιβάλλον, διασφαλίζει την υγεία του παραγωγού, χρησιμοποιεί αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές, προστατεύει τη βιοποικιλότητα-πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και παρέχει υγιεινά, ασφαλή, πιστοποιημένα προϊόντα στον καταναλωτή.
 

organic-life
 
 
Ενώ παγκοσμίως υπάρχει ξεκάθαρη στροφή προς τις βιολογικές μεθόδους παραγωγής, το ελληνικό κράτος φαίνεται να αγνοεί τις εξελίξεις. Όχι μόνο δεν στηρίζει, αλλά υποσκάπτει τις προσπάθειες των Ελλήνων αγροτών βιοκαλλιεργητών.
 
Χαρακτηριστικά, το τελευταίο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας αποτελεί πανωλεθρία για τους βιοκαλλιεργητές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς εντάχθηκαν λιγότεροι από το 10% των αιτηθέντων.
 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επέλεξε να μην εντάξει δενδρώδεις καλλιέργειες (δηλαδή όλη την παραγωγή φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα) και κηπευτικά προϊόντα (δηλαδή τα προϊόντα που μπαίνουν σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά καθημερινά).
 
 
 
 
Μάλιστα, στην ιδιαίτερα νευραλγική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μόλις 2,5% και στην ακόμα πιο νευραλγική Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, κάτω από 1%. Αυτό έγινε λόγω των χειρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσον αφορά τα κριτήρια ένταξης, άλλη μία απόδειξη της προχειρότητας στον τρόπο διανομής πολύτιμων Κοινοτικών κονδυλίων προς τους αγρότες, από το ελληνικό κράτος.
 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να επανορθώσει άμεσα το λάθος του και να πάψουν οι χειρισμοί του να δίνουν την εντύπωση διανεμητικών πρακτικών της δεκαετίας του ’80.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα βιολογικά νέα
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.