Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στατιστικά στοιχεία για τα βιολογικά προϊόντα σε Ελλάδα και λοιπές χώρες
Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019 15:55
05-biologika 
Τα βιολογικά προϊόντα, πλέον έχουν γίνει συνείδηση και έχουν κατακτήσει την καρδιά των καταναλωτών, που επιζητούν ποιότητα στη διατροφή τους, με ποιοτικά υγιεινά τρόφιμα, απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Γεγονός που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως
 
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 6,5% των γεωργικών εκτάσεων καλύπτεται από βιολογικές καλλιέργειες κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 15η θέση της ΕΕ.
 
 
organic-life
 

Τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο και το κρασί, παρουσιάζουν θετικό πρόσημο στις εξαγωγές, σημειώνουν θετική πορεία σε ότι αφορά τις εξαγωγές, κυρίως προς χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
 
Σον αφορά στο κόστος πώλησης βιολογικών, συγκριτικά με τα συμβατικά, περίπου 45% ακριβότερα είναι στην αγορά τα βιολογικά άλευρα, 40% τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο 20%, τα πορτοκάλια σχεδόν 47%, οι πατάτες περίπου 35% και τα αυγά μέχρι και 50%.
 
 
organic-life-botana
 
 
Χώρες της Βορείου Ευρώπης πρωτοστατούν στην καλλιέργεια, αλλά και στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων.
 
Τα σκήπτρα της μεγαλύτερης αγορά λιανικής πώλησης βιολογικών, κατέχει η Γερμανία με 9,5 δισ. ευρώ.
 
ΟΙ μεγαλύτερες με βιολογικά καλλιεργούμενες εκτάσεις, βρίσκονται στην Αυστραλία, με 227 εκατομμύρια στρέμματα, στην Αργεντινή με 31 εκατ. στρέμματα και στις ΗΠΑ με 20 εκατ. στρέμματα.
 
 
 
 
Περισσότερα βιολογικά νέα
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.