Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στη φυλακή κύκλωμα που πουλούσε μαϊμού βιολογικό χυμό μήλου στην Ιταλια
Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 23:34
27-biologika-italia 
Μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών της Ιταλίας, οι οποίες συνέλαβαν και εξάρθρωσαν κύκλωμα, το οποίο διακινούσε στην αγορά μαϊμού βιολογικό χυμό μήλο.
 
Τα βιολογικά προϊόντα, αποτελούν τα μοναδικά τρόφιμα τα οποία ελέγχονται σε όλα τα στάδια κυκλοφορίας τους, από το χωράφι έως το ράφι, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τη μεγάλη επιτυχία των ιταλικών ελεγκτικών μηχανισμών.
 
Ας ελπίσουμε, πως οι έλεγχοι θα ενταθούν, ώστε να μεγαλώσει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να εκλείψουν τυχόν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία εάν υπάρχουν θα είναι απειροελάχιστα.
 
organic-life
 
Όπως αναφέρει το agrotypos.gr, άντρες της ιταλικής υπηρεσίας προστασίας της ποιότητας και πρόληψης της απάτης σε προϊόντα διατροφής (ICQRF), με τη βοήθεια στελεχών της Μονάδας Οικονομικής Αστυνομίας της Πίζας, καθώς και της Eurojust (οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δικαστική συνεργασία), υπό τη διεύθυνση του Εισαγγελέα της Πίζας, ήταν πρωταγωνιστές μιας σημαντικής επιχείρησης, που οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης με την παραγωγή και την εμπορία χυμού μήλου, που συμπυκνώθηκε με νερό και ζαχαρούχες ουσίες και ψευδώς δηλώθηκε ως βιολογικό προϊόν ευρωπαϊκής προέλευσης.
 
Οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων όλου του κυκλώματος, διακίνησης και εμπορίας, ανέρχονται σε άνω των 6,5 εκατ. ευρώ. Ήδη 9 άτομα του κυκλώματος έχουν προφυλακιστεί. Η αποκάλυψη του κυκλώματος κατάφερε να «μπλοκάρει» περίπου 1.400 τόνους του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να διακινήσουν στην ιταλική αγορά. Ενός προϊόντος που ούτε βιολογικό ήταν, αλλά ούτε και ευρωπαϊκής προέλευσης.
 
 
 
 
«Το σύστημα ελέγχου αναγνώρισης και ιχνηλασιμότητας τροφίμων αποτελεί ένα από τα καλύτερα του κόσμου και για άλλη μια φορά το αποδείξαμε. Η λειτουργία του ICQRF επιβεβαιώνει τη σωστή λειτουργία του συστήματος ελέγχου αλλά και τη δέσμευση του Υπουργείου για την προστασία των Ιταλών καταναλωτών και παραγωγών», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων, Δασών και Τουρισμού κ. Gian Marco Centinaio.
 
Το Ιταλικό Υπουργείο υπενθυμίζει ότι κατά τους πρώτους 4 μήνες του 2019, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, το ICQRF αύξησε τους ελέγχους στα βιολογικά τρόφιμα, κατά 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
 
Επίσης υποστηρίζει ότι τώρα οι έλεγχοι γίνονται πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα με μαϊμού βιολογικά τρόφιμα που διακινούνται στην ιταλική αγορά.
 
 
 
 
 
Περισσότερα βιολογικά νέα
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.