Διαφήμιση
Διαφήμιση
Καταργείται η υποχρεωτική ογκομέτρηση δεξαμενών κρασιού.
Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 12:26
02-krasi 
Καταργείται η υποχρεωτική ογκομέτρηση δεξαμενών κρασιού.
 
Οριστικό τέλος σε ένα μέτρο που συνδέονταν με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, βάζει η πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, μόλις χθες, στις 31 Ιουλίου (ΦΕΚ Β 3083) και αφορά στην κατάργηση της υποχρεωτικής ογκομέτρησης των δεξαμενών κρασιού.
 
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής πρόκειται για τις δεξαμενές, στις οποίες αποθηκεύονται ή τοποθετούνται προϊόντα του άρθρου 90 του ν.2960/2001 (κρασί), εφόσον αυτά υπόκεινται σε μηδενικό συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, η ογκομέτρηση δεξαμενών αντικαθίσταται από την απλή υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικών κατασκευής ή βεβαίωσης του κατασκευαστή, στην οποία αναγράφονται τα γεωμετρικά στοιχεία αυτών ή σχετικοί ογκομετρικοί πίνακες των κατασκευαστών.

organic-life
 
Στην περίπτωση που τα πιστοποιητικά /ογκομετρικοί πίνακες δεν υφίστανται, τα γεωμετρικά στοιχεία των δεξαμενών προσδιορίζονται από (ειδική) επιτροπή με επιτόπιες μετρήσεις και με τη συνδρομή υπαλλήλου της αρμόδιας χημικής υπηρεσίας, εφόσον κρίνεται απαραίτητη.
 
Η ογκομέτρηση των δεξαμενών, όταν αυτές αποτελούν σταθερές μόνιμες κατασκευές, κανονικού γεωμετρικού σχήματος και είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με αποδεκτές πρακτικές, αντικαθίσταται από την απλή υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικών κατασκευής ή βεβαίωσης του κατασκευαστή, όπου αναγράφονται τα γεωμετρικά́ στοιχεία αυτών ή σχετικοί ογκομετρικοί πίνακες των κατασκευαστών.

organic-life-botana
 
 
«Εξαιρετικά, στην περίπτωση που τα εν λόγω πιστοποιητικά/ογκομετρικοί πίνακες δεν υφίστανται, τα γεωμετρικά στοιχεία των δεξαμενών προσδιορίζονται από επιτροπή», όπως περιγράφει η απόφαση, «με επιτόπιες μετρήσεις και με τη συνδρομή υπαλλήλου της αρμόδιας χημικής υπηρεσίας, εφόσον κρίνεται απαραίτητη».
 
«Με την απόφαση αυτή κλείνει με αίσιο τρόπο ο κύκλος των δυσμενών μέτρων που συνδεόταν με τον ΕΦΚ στο κρασί» σχολιάσει σε δελτίο τύπου ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου(Σ.Ε.Ο.).
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.