Διαφήμιση
Διαφήμιση
Να επιδοτούνται και οι βιολογικές δενδρώδεις καλλιέργειες ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών
Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 14:19
06-biologika 
 
Να επιδοτούνται και οι βιολογικές δενδρώδεις καλλιέργειες ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών
 
Με επιστολή της προς την ηγεσία του ΥΠΑΤ, η Ένωση  Βιοκαλλιεργητών Σερρών κάνει λόγο για τις αδικίες στο μοίρασμα των επιδοτήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας, ζητώντας μεταξύ των άλλων να επιδοτηθούν και οι βιολογικές δενδρώδεις καλλιέργειες.
 
Ακολουθεί η επιστολή της Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών:
Θέμα: Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας
 
Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι μετά από λάθος χειρισμό της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέκυψαν αρκετά προβλήματα στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας.
 

organic-life
 
 
Ενώ με τον  Υπουργό κο Αποστόλου και με τον Υφυπουργό κο Τσιρώνη είχαμε συμφωνήσει να ενταχθούν στη νέα πρόσκληση για το μέτρο 11 και όσες επιπλέον καλλιέργειες εγκρίθηκαν μετά από αίτημα τροποποίησης του ΠΑΑ “βιολογικές καλλιέργειες”, μετά τον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και αναλαμβάνοντας η καινούργια ηγεσία του Yπουργείου διαπιστώσαμε ότι αφενός οι νέες καλλιέργειες εκτός από δύο εξαιρέσεις , τα κηπευτικά και τα ακρόδρυα, και αφετέρου οι δενδρώδεις καλλιέργειες ,όπως ροδάκινα, μήλα κτλ, ήταν εκτός οικονομικής ενίσχυσης.
 
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι πραγματικοί παραγωγοί και καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων (με δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής ) είναι εκτός της οικονομικής ενίσχυσης .
 
Για άλλη μία φορά όπως και μετά την πρώτη πρόσκληση του μέτρου κερδισμένοι είναι οι παραγωγοί μηδικής οι οποίοι απολαμβάνουν μεγάλο μέρος της ενίσχυσης σε βάρος των υπολοίπων βιοκαλλιεργητών.
 
 
organic-life-botana
 
 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρόλο που γνώριζε το πρόβλημα από την πρώτη πρόσκληση του μέτρου δεν το διόρθωσε , αντίθετα το ενίσχυσε εξαιρώντας όπως προαναφέραμε κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες.
 
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι οι μόνοι που χρησιμοποιούν τη βιολογική μηδική είναι οι κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας.
 
Πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα σχετικά με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας με στόχο τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές που παράγουν και διακινούν βιολογικά προϊόντα.
 
Για το σκοπό αυτό  επιθυμούμε συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΤ.

Σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων.
Ιωάννης Παπαδόπουλος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.