Διαφήμιση
Διαφήμιση
Να γίνει όλη η Ευρώπη βιολογική λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία Janusz Wojciechowski
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 01:33
22-biologika 
 
Να γίνει όλη η Ευρώπη βιολογική λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία Janusz Wojciechowski
 
«Το όνειρό μου είναι να γίνει όλη η ευρωπαϊκή γεωργία βιολογική», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία Janusz Wojciechowski σε ομιλία του την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην «πράσινη εβδομάδα» στο Βερολίνο παρουσία των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Παραγωγών Οικολογικών Τροφίμων (BÖLW).
 
«Η γεωργία θα μπορούσε να συμβάλει στο πρόγραμμα της «πράσινης συμφωνίας» της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την κοινή γεωργική πολιτική μας και να καταστήσουμε τη γεωργία μας πιο φιλική προς το περιβάλλον, το κλίμα και τα ζώα. Η βιολογική γεωργία αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος αυτής της συμβολής.
 

organic-life
 
Ο Επίτροπος ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο δράσης για τον τομέα των βιολογικών προϊόντων, το οποίο θα μπορούσε επίσης να αναπτύξει περαιτέρω τις βιολογικές αγορές».
 
Αυτός ήταν επίσης ένας στόχος των αγροτών και των καταναλωτών που συμμετείχαν σε διαδήλωση στην κυβερνητική συνοικία του Βερολίνου το Σάββατο για μια οικολογική αγροτική μεταστροφή, με βασικό σύνθημα «έχουμε χορτάσει!»( „Wir haben es satt“, εννοώντας από υποσχέσεις).
 

organic-life-botana
 
 
Οι διοργανωτές μίλησαν για 27.000, η αστυνομία μέτρησε 20.000 - 25.000 διαδηλωτές. «Στο γεωργικό τοπίο, κοιττάζοντας προς τα πίσω βλέπουμε μια πολιτική πλήρους αποτυχίας», δήλωσε ο Jörg-Andreas Krüger, πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Φύσης, μπροστά από την πύλη του Βραδεμβούργου. «Έχουμε απώλειες βιοποικιλότητας, χάνουμε τις μέλισσες, χάνουμε τα πουλιά, χάνουμε τις φάρμες, και χάνουμε την ευκαιρία για ένα καθαρόυγιές μέλλον».
 
Η στήριξη των γεωργών στη μετάβαση προς την οικολογική γεωργία, ήταν το κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών. Αντίθετα η ομοσπονδιακή υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας (από την χριστιανοδημοκρατική CDU ), «τριγυρνάει» κατά τη διάρκεια της πράσινης εβδομάδας με την καμπάνια της που έχει το σύνθημα: «Εσύ αποφασίζεις», εννοώντας ότι την ευθύνη για το τί είδους γεωργία προωθεί δεν την έχει η κυβέρνηση, αλλά ο καταναλωτής μέσω της αγοράς. Για αυτό οι διοργανωτές της διαδήλωσης την κατηγορούν ότι δεν κάνει τη δουλειά της αφού αφήνει την Αγορά να καθορίζει την κατεύθυνση της γεωργίας. «Κα Υπουργέ, έχουμε βαρεθεί!»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.