Διαφήμιση
Κατά 34% αυξήθηκε η βιολογική γεωργία στην ΕΕ την τελευταία 6ετία
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2020 13:18
06-bio 
 
Κατά 34% αυξήθηκε η βιολογική γεωργία στην ΕΕ την τελευταία 6ετία

Σύμφωνα με στοιχεία της eurostat η συνολική βιολογική έκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν 13,4 εκατομμύρια εκτάρια το 2018, που αντιστοιχούσε στο 7,5% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 34% μεταξύ 2012 και 2018.
 
 
Η βιολογική έκταση στην Ελλάδα ανέρχεται στο 9,3%
 
 
organic-life
 
 
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο της βιολογικής έκτασης το 2018 ήταν η Αυστρία (24,1% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης), η Εσθονία (20,6%) και η Σουηδία %), η Ιταλία (15,2%), η Τσεχία (14,8%), η Λετονία (14,5%), η Φινλανδία (13,1%) και η Σλοβενία (10,0%).
06-bio-sx
 
Στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, το μερίδιο της οργανικής έκτασης ήταν κάτω από 10%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (0,4%), στη Ρουμανία (2,4%), στη Βουλγαρία, στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο (2,6%).
 
 
 
 
Ο συνολικός βιολογικά καλλιεργήσιμος χώρος είναι το άθροισμα της «περιοχής υπό μετατροπή» και της «πιστοποιημένης περιοχής». Πριν μια περιοχή να μπορεί να πιστοποιηθεί ως «βιολογική», πρέπει να υποβληθεί σε μια διαδικασία μετατροπής, η οποία μπορεί να διαρκέσει 2-3 χρόνια ανάλογα με την καλλιέργεια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.