Διαφήμιση
AGRO 7. Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 12:28

agro_7

Επίσημη πιστοποίηση με το πρότυπο AGRO 7 θα φέρουν τα ελληνικά προϊόντα ζωικής παραγωγής (κρέατα, πουλερικά, ψάρια, αυγά, γάλα) που δεν εκτρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

"Σε ο,τι αφορά στον Έλληνα καταναλωτή, μετρήσεις κοινής γνώμης δείχνουν μείζονα ευαισθητοποίηση σχετικά με τα μεταλλαγμένα", δήλωσε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη.

Πρόκειται για ένα πρότυπο προαιρετικό, το οποίο περιλαμβάνει απαιτήσεις που πρέπει να τηρούν οι εμπλεκόμενοι στη «αλυσίδα» παραγωγής, γάλακτος, κρέατος, αυγών ή ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και ειδικότερα τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να συμμορφώνεται κάθε επιχείρηση που εμπλέκεται στην παραγωγή ζωοτροφών, στην εκτροφή ζώων/πουλερικών/ιχθύων, στην παραγωγή και διάθεση στην αγορά προϊόντων ζωικής προέλευσης και επιθυμεί να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή τους προκειμένου τα τελικά προϊόντα να φέρουν το εθνικό σήμα πιστοποίησης που να βεβαιώνει ότι προέρχονται από ζώα που δεν εκτρέφονται με Γενετικά Τροποποιημένες Ζωοτροφές.

Επίσης, η κ. Αποστολάκη τόνισε πως μέσω του προτύπου αυτού, προσδοκία του υπουργείου είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον παραγωγό, αλλά και σε όλη την αλυσίδα τυποποίησης και διανομής των προϊόντων.

Επιστροφή στα βιολογικά νέα


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.