Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 13:46

organic

Η ΕΕ και ο Καναδάς έχουν καταλήξει σε συμφωνία για ισοδυναμία στα οργανικά προϊόντα.

Αντίστοιχες αποφάσεις για τη βιολογική ισοδυναμία ακολουθούν μακρές και έντονες συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καναδικές αρχές.

Η αναθεώρηση  στη νομοθεσία της ΕΕ και του Καναδά, για τη βιολογική παραγωγή και τα συστήματα ελέγχου βιολογικών προϊόντων, είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές που διέπουν την παραγωγή βιολογικών της μιας πλευράς να είναι ισοδύναμες με της άλλης. Όπως αναφέρουν από κοινού οι δύο πλευρές, η συμφωνία θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τις συναλλαγές γεωργικών βιολογικών προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

Επίσης μετά από αυτή την συμφωνία τα αντίστοιχα βιολογικά λογότυπα της μιας πλευράς θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και στην αγορά του άλλης.

Παράλληλα ο Καναδάς επιβεβαίωσε γραπτώς, στις 23 Ιουνίου 2011, πως αναγνωρίζει ότι όλα τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ παράγονται σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία βιολογικών προϊόντων.

Επίσης και οι δύο πλευρές, αποφάσισαν να διεξάγουν επιπλέον επιτόπιους ελέγχους για την εφαρμογή των κανόνων παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

Πηγή: q ways

Επιστροφή στα βιολογικά νέα


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.