Διαφήμιση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 17:15

dribelegkas

Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, αλλά και τα προβλήματα του κλάδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας.

"Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και γενικότερα των πιστοποιημένων, επώνυμων τοπικών προϊόντων ποιότητας, αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής πολιτικής μας. Για τον λόγο αυτό, αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης χρόνιων και καίριων ζητημάτων του κλάδου.

Ειδικότερα, το μητρώο βιοκαλλιεργητών θα ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το μητρώο επιχειρήσεων, που διακινούν βιολογικά προϊόντα, θα συνταχθεί στο πλαίσιο του μητρώου εμπόρων, που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Επίσης, θα αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που αφορούν τις άδειες παρέκκλισης για χρήση συμβατικών σπόρων, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διαμόρφωσης εθνικού καταλόγου εφοδίων βιολογικής παραγωγής.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η υποχρεωτική αναγραφή του παραγωγού και του τόπου παραγωγής στα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα, που διακινούν τα καταστήματα λιανικής", δήλωσε ο κ. Δριβελέγκας.

Ο υφυπουργός, διευκρίνισε ότι το ΥΠΑΑΤ βλέπει ιδιαίτερα θετικά την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα της δημιουργίας Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων στην περιοχή της Αττικής, ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τακτές συναντήσεις με την Ομοσπονδία, στις οποίες θα συζητηθούν πιο αναλυτικά ζητήματα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα, που διέπει τη λειτουργία των Αγορών Βιολογικών Προϊόντων, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εκπαίδευση, καθώς και η επιμόρφωση των βιοκαλλιεργητών και των γεωτεχνικών.

Επιστροφή στα βιολογικά νέα 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.