Διαφήμιση
Διαφήμιση
Επιμολυσμένα με φυτοφάρμακα το 55% των τροφίμων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις για τα βιολογικά
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 16:54
12-fytofarmaka 
 
Επιμολυσμένα με φυτοφάρμακα το 55% των τροφίμων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις για τα βιολογικά
 
Σοβαρό κίνδυνο για την υγεία,  ανέδειξε το πρόγραμμα ελέγχων φυτοφαρμάκων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, σύμφωνα με το οποίο, σε ποσοστό 55%, στα δείγματα τροφίμων που αναλύθηκαν,  εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
 
Μάλιστα, σε ποσοστό 3% βρέθηκαν ακόμα και μη εγκεκριμένα για την καλλιέργεια, γεωργικά φάρμακα !!!

Αποτελέσματα του προγράμματος ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης για το έτος 2019, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου Εθνικού Προγράμματος ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων τού ΥΠ.Α.Α.Τ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχονται δείγματα τροφίμων φυτικής προέλευσης με σύγχρονες αναλυτικές μεθόδους για την παρουσία υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων.
 
 
organic-life
 
Ο τελικός αριθμός των δειγμάτων που αναλύθηκαν το 2019 ήταν 1.687.
 
Το 44,93% των δειγμάτων δεν ανιχνεύτηκαν υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων.

Στο 48,37% των δειγμάτων ανιχνεύθηκαν υπολείμματα κάτω των ανώτατων επιτρεπτών ορίων (Α.Ε.Ο.).

Σε ποσοστό 2,13% των δειγμάτων βρέθηκαν υπολείμματα με υπέρβαση των Α.Ε.Ο.

Σε ποσοστό 3,02% ανιχνεύτηκαν υπολείμματα μη εγκεκριμένων για την καλλιέργεια γεωργικών φαρμάκων.
 
Πιο συγκεκριμένα, στα εγχώρια δείγματα βρέθηκαν υπολείμματα με υπέρβαση του Α.Ε.Ο. σε ποσοστό 2,66% των δειγμάτων αυτών, ενώ το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο (7,7%) στα εισαγόμενα δείγματα. 
 
Οι περισσότερες υπερβάσεις (11,6% των δειγμάτων) του επιτρεπόμενου ορίου υπολειμμάτων βρέθηκαν στην κατηγορία «Φυλλώδη λαχανικά, βότανα και βρώσιμα άνθη»
 
Ευρήματα σε δείγματα πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας.
Θετική η εικόνα…
Θετική είναι η εικόνα για τα βιολογικά, όπως αναφέρει η έκθεση, αν και βρέθηκε ένα δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε δραστική ουσία, μη εγκεκριμένη για βιολογική γεωργία.
 
 
balloon-tsantes
 
 
Στο πλαίσιο του ελέγχου των βιολογικών προϊόντων, το εργαστήριο ανέλυσε 32 δείγματα φρούτων και λαχανικών, τα οποία αντιστοιχούσαν στο 1,90% του συνόλου.
 
Σε 4 από τα δείγματα αυτά ανιχνεύτηκαν υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων (12,5%). Στις 3 περιπτώσεις, οι ανιχνευθείσες δραστικές ουσίες ήταν εγκεκριμένες για τη βιολογική γεωργία (9,4%), ενώ το 1 δείγμα κρίθηκε ως μη κανονικό (3,1%).
 
Με την επιφύλαξη βέβαια του μικρού αριθμού δειγμάτων, τα αποτελέσματα συνηγορούν προς μία θετική εικόνα των βιολογικών προϊόντων.   

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση πεπραγμένων του εργαστηρίου υπολειμμάτων περιφερειακού κέντρου προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου Θεσσαλονίκης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.