Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 13:50


organicΧωρίς τη χοιροτροφία και τα οπωρο- κηπευτικά θα προκηρυχθούν τελικά οι γεωργο- περιβαλλοντικές δράσεις ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως διαμορφώθηκε στην οριστική της μορφή μετά τη διαβούλευση δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τους δύο παραπάνω τομείς, ούτε δίνει την ευκαιρία στους παλιούς δικαιούχους (χοιροτρόφους) να ανανεώσουν την πενταετία τους για άλλα δύο χρόνια.

Το οριστικό κείμενο της ΚΥΑ έχει υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί από τους άλλους δύο συναρμόδιους υπουργούς για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, κάθε δράση ξεχωριστά θα παίρνει το δρόμο της προκήρυξης,με τη σειρά που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ο κ. Σκανδαλίδης: Πρώτη θα βγει στον «αέρα» η προκήρυξη των δράσεων 1.1 «Βιολογική Γεωργία», 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία», 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» και 2.2 «Προστασία υγροτοπικών συστημάτων».

Σε αμέσως επόμενη φάση αναμένεται η προκήρυξη της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενωναυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων», ενώ πριν το τέλος του φθινοπώρου έχει προγραμματιστεί η προκήρυξη των υπολοίπων δράσεων της ΚΥΑ.

Προϋπολογισμός
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ και θα υπάρχει ξεχωριστή μέριμνα - και πρόσκληση ενδιαφέροντος – για τους παλιούς δικαιούχους που θέλουν να ανανεώσουν για άλλη μία διετία τη «θητεία» τους σε κάποια από τις γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις, δηλαδή μέχρι και το 2013.

Οι καινούριοι δικαιούχοι θα υπογράφουν υποχρεωτικά για μια πενταετία,όπως ίσχυε μέχρι τώρα, δηλαδή μέχρι το 2016, επιβαρύνοντας κατά ένα μικρό ποσοστό τα κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Αναλυτικά οι πρϋπολογισμοί ανά δράση έχουν ως εξής:

● Για τη βιολογική γεωργία, 140 εκατ. ευρώ και τη βιολογική κτηνοτροφία,
45 εκατ. ευρώ.
● Για τη δράση της απονιτροποίησης, 125 εκατ. ευρώ.
● Για την προστασία των υγροτοπικών συστημάτων, 20 εκατ. ευρώ.
● Για τις γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις πρώην και νυν καπνοπαραγωγών 120 εκατ. ευρώ (σ.σ. ολοκληρωμένη διαχείριση 60 εκατ. ευρώ και αμειψισπορά ποτιστικών χωραφιών 60 εκατ. ευρώ).
● Για τον Ελαιώνα της Άμφισσας και τον αμπελώνα της Θήρας, 7 εκατ. ευρώ.
● Για την εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας στα νησιά με 8 εκατ. ευρώ και για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας ύψους 20 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 10 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση των απειλούμενων φυλών αγροτικών ζώων).

Πηγή: agronews.gr

Επιστροφή στα βιολογικά νέα 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.