
Έντεκα χρόνια πέρασαν από τότε που η πρώτη οικολογική γιορτή στην Καρδίτσα έκανε το ντεμπούτο της. Αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο, ώστε την περίοδο εκείνη ενώ στις μεγαλουπόλεις η έννοια οργανικά προϊόντα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο πολλών από εμάς, σε αυτή την όμορφη πόλη οι πάντες να γνωρίζουν…
 Παυσίλυπο. Εδώ πραγαματοποιείται η έκθεση...
Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες της αγοράς, η γιορτή πραγματοποιήθηκε και φέτος τον Σεπτέμβρη, από τις 22 έως τις 25 του μήνα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια που μετέχουμε, τη φετινή θα την χαρακτηρίζαμε ίσως την πιο επιτυχημένη.
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο πολύ καλός καιρός, αλλά και η καλή ψυχολογία των εκθετών οι οποίοι ξέχασαν για λίγο τα όποια προβλήματα και μια ακόμη χρονιά επικράτησε το παρεΐστικο κλήμα. Η αποκορύφωση ήρθε το βράδυ του Σαββάτου, με το καθιερωμένο πλέον δείπνο προς τιμήν των εκθετών, στο οποίο δεν έλειψαν οι χοροί, τα τραγούδια και το άφθονο γέλιο.

Η οικολογική γιορτή αποτελεί τρανό παράδειγμα, το οποίο αποδεικνύει πως με ελάχιστα χρήματα, όταν υπάρχει θέληση και σεβασμός, μπορούν να γίνουν θαύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τραπέζι της Κυριακής, στο οποίο πέραν του φαγητού το οποίο προσφέρετε στους εκθέτες, ακολουθεί συζήτηση – προβληματισμός για την αγορά των βιολογικών και εντυπώσεις – προτάσεις για την επόμενη γιορτή. Όλα αυτά με κόστος ανα εκθέτη (ενοικίαση χώρου, δυο γεύματα κλπ), μόνο 60 ή 70 € για παραγωγούς και εταιρείες αντίστοιχα !!!
 Η Κυριακάτικη συνεστίαση...
Όσον αφορά την έκθεση, διοργανώθηκε στο καταπράσινο πάρκο του Παυσίλυπου στο κέντρο της πόλης. Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων αλλά και χειροτέχνες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ όλες τις ημέρες η επισκεψιμότητα κινήθηκε σε υψηλούς ρυθμούς.
Φυσικά ο Οrganic Life δε θα μπορούσε να απουσιάζει, έτσι λοιπόν από το περίπτερο μας διανείμαμε δωρεάν τον οδηγό βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών, σε όλους τους ενδιαφερόμενους.


Ηταν μια καλή ευκαιρία να συναντήσουμε και αρκετούς συνεργάτες, οι οποίοι μετείχαν με δικό τους περίπτερο στη διοργάνωση, όπως οι παρακάτω:
ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ: Οργανισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ: Βιολογικά φρούτα και λαχανικά.
ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Βιολογικό λάδι – ελιές κλπ
ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ. Βιολογικά κρασιά
ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΟΣΧΟΥΤΑ. Βιολογικά συκοπάστελα, γλυκίσματα, ξερά σύκα κλπ
ΜΕΛΙΜΑ: Βιολογικά παστέλια, χαλβάδες, ταχίνι κλπ
ΟΙΚΟΠΑΛ. Βιολογικά κουλουράκια, τραχανάδες, γλυκίσματα κλπ
ETH OIL: Αιθέρια έλαια.
Q WAYS: Οργανισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
Επιστροφή στα βιολογικά νέα
|