Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρόσφορο το έδαφος για εξαγωγές ελληνικών βιολογικών γαλακτοκομικών στην Ολλανδία σύμφωνα με έρευνα της πρεσβείας
Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 18:14
04-feta 
 
Πρόσφορο το έδαφος για εξαγωγές ελληνικών βιολογικών γαλακτοκομικών στην Ολλανδία σύμφωνα με έρευνα της πρεσβείας
 
Η χώρα μας, μπορεί να κερδίσει μερίδιο στην Ολλανδική αγορά, η οποία αποτελεί πρόσφορο έδαφος για εξαγωγές ελληνικών βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Χάγη με τίτλο «Η αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ολλανδία».
 
organic-life
 
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικό μέρος της ολλανδικής παραδοσιακής διατροφής. Συμφώνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Statista (βάση στατιστικών δεδομένων), ο μέσος Ολλανδός κατανάλωσε παραπάνω από 100 κιλά γαλακτοκομικών προϊόντων το 2020.
 
Εξ αυτών, το γάλα (38,5 κιλά) και το τυρί (18,7 κιλά) ήταν τα προϊόντα που καταναλώθηκαν περισσότερο κατά το συγκεκριμένο έτος. Επίσης, η κατά κεφαλήν κατανάλωση γιαουρτιού ανήλθε στα 17,4 κιλά. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση των λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων ανήλθε περίπου στα 20 κιλά.
 
Λόγω της υψηλής ποιότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και, παράλληλα, του βαθμού στον οποίο είναι προσιτά λόγω τιμής, τα ελληνικά προϊόντα θα μπορέσουν να αποκτήσουν έναν πιο σημαντικό ρόλο στην αγορά «delicatessen» και «premium products» (λ.χ. εξειδικευμένα καταστήματα τυριών).
 
Επίσης, τα βιολογικά τυριά θα μπορέσουν να βρουν χώρο σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων (λ.χ. Ekoplaza και Odin). Οι πελάτες βιολογικών καταστημάτων γενικά έχουν μεγαλύτερη προθυμία να πληρώσουν για την ποιότητα ενός προϊόντος.
 
Σημειώνουμε πάντως ότι, επί του παρόντος, το μερίδιο αγοράς των βιολογικών προϊόντων στην Ολλανδία δεν έχει φτάσει στο ύψος του μεριδίου γειτονικών χωρών όπως η Γερμανία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.