Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ RENA
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011 13:03

rena_

Για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες κακοκαιρίας, τα συνεργεία διάσωσης επέστρεψαν στο κατάστρωμα του φορτηγού πλοίου «Ρένα», το οποίο την περασμένη Τετάρτη προσάραξε στον ύφαλο του Αστρολάβου, περίπου 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των νεοζηλανδικών ακτών.

rena_1

rena_2

Μέσα στις επόμενες ώρες, τα συνεργεία θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιχειρήσουν την απάντληση του πετρελαίου που έχει απομείνει στις δεξαμενές, εν μέσω φόβων για διάλυση του πλοίου, το οποίο έχει υποστεί μεγάλη ρωγμή.

Σχεδόν 400 τόνοι πετρελαίου πιστεύεται πως έχουν καταλήξει στη θάλασσα.

rena_3

rena_4

Συνεργεία καθαρισμού έχουν σπεύσει στις ακτές και προσπαθούν να τις καθαρίσουν, ενώ η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει λόγω των δομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει στο πλοίο.

Η πετρελαιοκηλίδα εκτείνεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ενώ κομμάτια λάσπης πετρελαίου ξεβράζονται εδώ και μέρες στις παρθένες ακτές της βόρειας Νέας Ζηλανδίας.

rena_5

Το «Ρένα» μεταφέρει περίπου 1370 κοντέινερ, 11 από τα οποία περιέχουν επικίνδυνα υλικά. Σχεδόν 100 κοντέινερ έπεσαν στη θάλασσα, καθώς το πλοίο έχει πάρει κλίση.

Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.