Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογική λαϊκή αγορά παραγωγών απέκτησε ο Πύργος
Τρίτη, 31 Μάιος 2022 13:15
31-biologiki-laili 
 
Τη δική της βιολογική λαϊκή αγορά βιοκαλλιεργητών απέκτησε ο Πύργος

Υστερα από προσπάθειες αρκετών ετών, ο Πύργος απέκτησε τη δική της υπαίθρια αγορά βιοκαλλιεργητών, η οποία θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή 14:00 – 17:00 στο πάρκο Ξυστρή.
 
Η πρώτη ημέρα λειτουργίας, βρήκε εκπροσώπους του Δήμου και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το νέο εγχείρημα και να δηλώνουν τη στήριξη τους προς την Ενωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας.
 
organic-life-2
 
Αλλωστε, ας μη ξεχνάμε, πως ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, είναι και ο ίδιος βιοκαλλιεργητής, ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά : Βιοκαλλιεργητές από διαφορετικούς νομούς από την Κόρινθο, από την Μεσσηνία, από την Αχαΐα και από την Αιτωλοακαρνανία, και το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε να έρθουν και από άλλα μέρη της νότιας κυρίως Πελοποννήσου, να έρθουν εδώ οι παραγωγοί και να πουλήσουν τα βιολογικά προϊόντα τους.
 
 

 
Ο πρόεδρος της ένωσης βιοκαλλιεργητών Ηλείας, Ανδρέας Βαρώτσος δήλωσε:
«Μαζί με τον πρόεδρο των αγορών βιοκαλλιεργητών της Πάτρας και της Καλαμάτας δημιουργήσαμε αυτή την νέα αγορά. Για εμάς είναι μία μέρα ξεχωριστή, μία μέρα χαράς γιατί μετά από πολλές προσπάθειες και προσπάθειες πάνω από μία δεκαετία, καταφέραμε να ανοίξουμε αυτή την νέα αγορά. Όπως έχουμε πει και παλιότερα όπου ανοίγει μία αγορά είναι καλό για όλους. Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Σε αυτή την αγορά είναι βιοκαλλιεργητές παραγωγοί, πιστοποιημένοι από την Ηλεία και από την ευρύτερη περιοχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν υπάρχουν μεσάζοντες, τους ευχαριστούμε που ήρθαν και από την Αιτωλοακαρνανία και από την Αχαΐα, για να ενισχύσουν την αγορά.
 
Είναι μία νέα ξεχωριστή αγορά, είναι ένας νέος θεσμός οι αγορές παραγωγών, που υπάρχουν και για τους βιοκαλλιεργητές και μη. Δεν έχει σχέση με την λαϊκή αγορά, είναι αυτοδιαχειριζόμενος φορέας και δίνουμε την δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα και δεν βρίσκουν να έρθουν εδώ και να βρουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, χωρίς άλλες επιβαρύνσεις και να γνωρίσουν και τους βιοκαλλιεργητές αλλά ακόμα να επισκεφτούν και τα κτήματα τους.
 
Η αγορά θα γίνεται κάθε Παρασκευή το απόγευμα από τις 2.00 μέχρι τις 5.00 ίσως και από τη 1.00 να βρίσκονται εδώ οι βιοκαλλιεργητές. Ευχαριστούμε και τον Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους αλλά και τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης.
 
organic-life
 
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Βασιλόπουλο που βοήθησαν προκειμένου να γίνει αυτή η αγορά και ένα όνειρο δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια αυτή η αγορά, γίνεται με βάση το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο, με βάση την καινούργια νομοθεσία που υπάρχει και έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες για να φτάσουμε σε αυτή την αγορά μετά από προσπάθεια δύο χρόνων».
 
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπηλιωτόπουλος είπε σχετικά :
«Από τη μεριά του Δήμου να καλωσορίσουμε τους βιοκαλλιεργητές κι εμείς με τη σειρά μας, τους στηρίξαμε και θα το στηρίζουμε όσο μπορούμε, γιατί είναι ένα κομμάτι που έλειπε από την πόλη και είναι αρκετός κόσμος που θέλει την βιοκαλλιέργεια. Τους εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.