Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αντιδράσεις για τη βιολογική λαϊκή στον Πύργο. Με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα απειλεί το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Ηλείας «Η Δήμητρα»
Τρίτη, 31 Μάιος 2022 14:12
31-biologiki-laiki-pirgos 
 
Αντιδράσεις για τη βιολογική λαϊκή στον Πύργο. Με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα απειλεί το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Ηλείας «Η Δήμητρα»
 
Σφοδρές αντιδράσεις, προκάλεσε η έναρξη λειτουργίας της βιολογικής λαϊκής αγοράς βιοκαλλιεργητών στον Πύργο, με το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Ηλείας, να καταθέτουν μηνύσεις και να απειλούν ακόμα και με ασφαλιστικά μέτρα.
 
Αιτία, το γεγονός πως η βιολογική λαϊκή, πραγματοποιείται την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο λαμβάνει χώρα η συμβατική λαϊκή, με το Σωματείο των τελευταίων να φοβούνται πως θα έχουν απώλεια εισοδήματος και κινδυνεύουν από τη λειτουργία των βιολογικών.
 
Αναφέρει το olympianews.gr σχετικά :
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν για τη λαϊκή των βιολογικών προϊόντων που λειτούργησε πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή στο χώρο του Θεματικού Πάρκου. Αποκορύφωμα οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν από το Σωματείο παραγωγών – πωλητών λαϊκών Ηλείας «Η Δήμητρα» κατά παντός υπευθύνου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων, πρόκειται να πάρει άλλη διάσταση το θέμα, προχωρώντας σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για διαφυγόντα κέρδη, με βασικό μέτρο πίεσης προσεχώς τη διακοπή της πληρωμής στην ΔΕΠ ΟΤΑ.
 
 
 
Το μήλον της Έριδος στάθηκε η μέρα διεξαγωγής της αγοράς βιολογικών προϊόντων, αφού όπως επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου, το γεγονός ότι η αγορά των βιολογικών προϊόντων διεξάγεται την Παρασκευή, μια ημέρα δηλαδή πριν την διεξαγωγή της καθιερωμένης λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς των αγροτικών προϊόντων.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στον χώρο του πάρκου Ξυστρή, κλήθηκε η Αστυνομία την Παρασκευή για να ελέγξει για τη νομιμότητα της λαϊκής των βιολογικών, ενώ μηνύσεις έπεσαν και για εξύβριση σε αρμόδιο της προσπάθειάς αυτής εκ της δημοτικής αρχής, που κλήθηκε να εξηγήσει στην κα Καλοπούλου κάποια πράγματα και όχι μόνο δεν έγινε αυτό, κατά τα λεγόμενα της ίδιας, αλλά την εξύβρισε κιόλας
 
Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το Σάββατο το πρωί στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Πύργου, η ίδια η πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών Ηλείας “Η Δήμητρα", αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας κάποια σημεία που δεν είναι γνωστά και προβάλλοντας την δική τους αλήθεια, η κα Δώρα Καλοπούλου υπογράμμισε:
 
«Βγήκαμε σήμερα εδώ να εκφέρουμε και τη δική μας γνώμη για την βιολογική λαϊκή που λειτούργησε χθες το απόγευμα. Να ξεκαθαρίσω, πως εμείς με τους ανθρώπους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ένα τέτοιο γεγονός στην πόλη μας, όχι όμως παραμονές της δικιάς μας λαϊκής αγοράς.
 
Σίγουρα πρέπει να διασφαλίσουμε το έξω, δηλαδή με τους παράνομους, όπως υπάρχει σοβαρό θέμα εδώ με τις παρανομίες , έτσι θα είναι και εκεί. Εδώ τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει κάτι γι' αυτή την κατάσταση, φανταστείτε τι έχει να γίνει εκεί... Εγώ θέλω να βρούμε και ώρες και μέρες και να τους βοηθήσουμε και να τους διαφημίσουμε τους ανθρώπους. Ένα τέτοιο γεγονός είναι πολύ σοβαρό για την πόλη μας, όμως δεν πρέπει να γίνεται παραμονές λαϊκών αγορών δικιά μας λαϊκής, τονίζω.
 
Δυστυχώς προσπάθησα να βρω και το Δήμαρχο, ο οποίος σιώπησε δια της απουσίας του και μάλιστα δια μέσω του ιδιαίτερού του δήλωνε και άγνοια. Πήρα και τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΟΤΑ, τον κ. Σεϊντή, που είναι για τις λαϊκές αγορές, προσπάθησα να τον βρω την Τετάρτη το μεσημέρι, ο κύριος με έβρισε και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Από κει και πέρα, εγώ είχα άγνοια, δεν είχα τίποτα στα χέρια μου, δεν ήρθε κανένας να με βρει και δεν θέλω να αποφασίσω εγώ, δεν είμαι υπέρ του "αποφασίσομεν και διατάσσομεν", απλά ήθελα να βρούμε μία λύση και να τα συζητήσουμε.
 
Ούτε σε επαφή με φέρανε με κανέναν, ούτε άκουσαν τη γνώμη μου. Τέλος, θέλω να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Τους παραγωγούς των βιολογικών που έρχονται δεν τους διώχνουμε από τις λαϊκές αγορές, ίσα ίσα μπορούμε να τους βοηθήσουμε και με το παραπάνω.
 
Σίγουρα είχαμε αντίστοιχα και βιοκαλλιεργητές στο σύνολό μας και στο παρελθόν εδώ στη λαϊκή του νομού και μπορούμε κάλλιστα να τους απορροφήσουμε και τώρα σε οποιαδήποτε θέση θελήσουν, όχι όμως τους βιοκαλλιεργητές από τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και αυτούς που έρχονται από τα πέρατα της Ελλάδος. Είμαστε και εμείς εδώ, δηλώνουμε και εμείς με αγνά προϊόντα, γιατί και εμείς πιστοποιούμαστε με άλλους τρόπους και εμείς έχουμε καθαρά προϊόντα και καλλιεργούμε και δίνουμε τροφή τόσα χρόνια στον Πύργο».
 
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου με τον κο Παπαγκίνη Ανάστασιο, να μεταφέρει τη φωνή των υπολοίπων εμπόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά:
 
organic-life
 
«Μάθαμε για τη δημιουργία μιας καινούργιας λαϊκής με βιολογικά προϊόντα και στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω πως εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν παραγωγό συνάδελφο με βιολογικά προϊόντα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με την ημέρα που διαλέξανε , συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα, αφού με τον τρόπο αυτό μας καταστρέφουν μία λαϊκή, αυτή του Σαββάτου και με την παρανομία που μπορεί να εισέλθει σε αυτή τη λαϊκή και έτσι να μας μειώσει τα έσοδα μας την επόμενη μέρα.
 
Αυτούς τους εκβιαστικούς τρόπους δεν μπορούμε να δεχτούμε και την πίεση που υπάρχει από την εκάστοτε Δημοτική αρχή που μας ωθεί στις σημερινές αποφάσεις να αντιδρούμε, να μην πληρώνουμε, να θέλουμε να απεργήσουμε . Εμείς δεν έχουμε καμία διαφορά με τους παραγωγούς, αφού η λαϊκή είχε απορροφήσει όσους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων έρχονταν και υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και να τους ξεχωρίζουμε, να είναι ξέχωρα μόνοι τους. Κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται, το οποίο δεν γνωρίζουμε και σ' αυτό δεν συμφωνούμε».
 
Τέλος, το άλλο μέλος, κος Κατσώλης Γεώργιος, με συντομία, σαφήνεια , αλλά και τόνο καυστικό, επισήμανε:
«Είμαι 50 χρόνια μέσα στη λαϊκή, όντας και πρόεδρος 7-8 χρόνια στο σωματείο, αυτή τη συμπεριφορά του Προέδρου της επιχείρησης δεν την είχα συναντήσει από κανέναν Πρόεδρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, γιατί την πρώτη φορά ενημερώσαμε τον προϊστάμενό του, ο οποίος είπε ότι θα του το πει και τη δεύτερη φορά, εχθές δηλαδή εξύβρισε την πρόεδρο πάλι. Ο προϊστάμενος του δεν επεμβαίνει. Εμείς τι θα κάνουμε; Γι' αυτό και προσφύγαμε στον εισαγγελέα. Το μόνο που έχω να πω για τη συμπεριφορά των κυρίων αυτών που διοικούν... "Λυπάμαι πολύ"».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.