Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι βιολογικές φράουλες Fresh Kampo και HEB στις ΗΠΑ ύποπτες για κρούσματα ηπατίτιδας
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2022 13:44
02-ipat 
 
Βιολογικές φράουλες στις ΗΠΑ ύποπτες για κρούσματα ηπατίτιδας.
 
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια έρευνα για την πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α που καταγράφουν πολλές αμερικανικές πολιτείες και σε φρέσκες βιολογικές φράουλες που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει το Fox news, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων ερευνούν επίσης τη σύνδεση της ηπατίτιδας με τις φράουλες.
 
 
Οι φράουλες των Fresh Kampo και HEB που αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου και 25 Απριλίου διερευνώνται για σύνδεση με ξέσπασμα (ηπατίτιδας Α) στις ΗΠΑ και τον Καναδά» ανέφερε η FDA σε δελτίο τύπου και καλεί τους καταναλωτές που αγόρασαν τα φρούτα το συγκεκριμένο διάστημα, να τα πετάξουν.

Οι φράουλες πωλούνται σε πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Costco, Trader Joe’s, Kroger και Safeway.
 
organic-life

Η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει ήπιες και σοβαρές παρενέργειες και σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ηπατική νόσο, ακόμη και θάνατο, σύμφωνα με την FDA, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται αναρρώνουν πλήρως μέσα σε λίγες εβδομάδες.
 
«Αν δεν είστε σίγουροι ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες σας ή από πού τις αγοράσατε πριν τις καταψύξετε, οι φράουλες θα πρέπει να πεταχτούν» τονίζει στην ανακοίνωση η FDA.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 κρούσματα και 12 νοσηλείες που συνδέονται με τις φράουλες. Συνολικά έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα στην Καλιφόρνια, ενώ η Μινεσότα και η Βόρεια Ντακότα έχουν από ένα κρούσμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.