Διαφήμιση
Διαφήμιση
15% αύξηση τζίρου για τα βιολογικά, στα χρόνια του κορωνοϊού, στις χώρες της Ευρώπης
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 13:39
28-biologika tziros 
 
Ανάπτυξη για τα βιολογικά στα χρονιά του κορωνοϊού. 15% η αύξηση τζίρου στην Ευρώπη
 
Στροφή προς την παραγωγή βιολογικών τροφίμων έχει πραγματοποιήσει η Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέδωσαν οι χώρες μέλη, για τη χρονιά όπου ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Τα τρόφιμα παραγωγής με βιολογικούς τρόπου απασχολούν 17,1 εκατ. εκτάρια γεωργικών καλλιεργειών και 420.000 παραγωγούς. Οι βιολογικές καλλιέργειες σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτελούν το 3,4% των συνολικών γεωργικών εκτάσεων.
 
organic-life-2
 
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27, το ποσοστό αυτό μεγαλώνει κατά πολύ και σχεδόν τριπλασιάζεται: 9,2%.
 
Οι συνολικές βιολογικές ευρωπαϊκές γεωργικές εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 700.000 εκτάρια το 2020, έναντι του 2019. Σε 15 χώρες της Ευρώπης, οι βιολογικές καλλιέργειες αποτελούσαν τουλάχιστον το 10% του συνόλου των γεωργικών καλλιεργειών.
 
Οι χώρες με τις μεγαλύτερες εκτάσεις βιολογικής γεωργίας ήταν η Γαλλία (2,5 εκατ. εκτάρια), η Ισπανία (2,4 εκατ. εκτάρια) και η Ιταλία (2,1 εκατ. εκτάρια) για το έτος 2020.
 
Παράλληλα, τα μεγαλύτερα ποσοστά βιολογικών καλλιεργειών σε ευρωπαϊκά εδάφη καταγράφονται στο Λιχτενστάιν (41,6%), την Αυστρία (26,5%) και την Εσθονία (22,4%).
 
Οι λιανικές πωλήσεις βιολογικών προϊόντων ανήλθαν συνολικά σε 52 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2020, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 15% συγκριτικά με το 2019, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατέχει το 81,5% της συνολικής αξίας των ευρωπαϊκών καλλιεργειών.
 

organic-life
 
 
Πρωτοπόρες σε αξία πωλήσεων η Γερμανία και η Γαλλία
Οι μεγαλύτερες αγορές βιολογικών προϊόντων της ευρωπαϊκής βιολογικής γεωργίας ήταν η Γερμανία, η οποία σημείωσε συνολικές λιανικές πωλήσεις 15 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, ακολούθησε η Γαλλία με 12,7 δισ. ευρώ λιανικών πωλήσεων και τρίτη σε τζίρο πωλήσεων κατατάχθηκε η Ιταλία, αρκετά μακριά από τις δύο πρώτες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την αξία πωλήσεων, με συνολικό τζίρο 3,9 δισ. ευρώ σε βιολογικά τρόφιμα.
 
46 ακόμη χώρες της Ευρώπης ( η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή ), έχουν θεσπίσει ειδική εθνική νομοθεσία για τη βιολογική γεωργία εντός των συνόρων τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.