Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. 14,6 εκατ. ευρώ για βιολογικά από 09/11 έως 07/12/2022
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2022 14:36
09-opekepe 
 
Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. 14,6 εκατ. ευρώ για βιολογικά από 09/11 έως 07/12/2022
 
14,6 εκατ ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για βιολογικά, από τα συνολικά 97,12 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν από 09/11 έως 07/12/2022, σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους
 
Την αγανάκτηση της για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές εκφράζει η ΕΘΕΑΣ
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
 
«Εδώ και πέντε χρόνια οι Συνεταιρισμοί και οι αγρότες έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της διαφάνειας της καταβολής των ενισχύσεων ως βασική υποχρέωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κάθε προσπάθεια που ξεκινούσε προσέκρουε σε μια ιδιότυπη ομηρία των εκάστοτε διοικήσεων του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ από αναντικατάστατους που το μόνο τους μέλημα ήταν η διατήρηση της καθεστωτικίας κατάστασης εις βάρος αγροτών και της πλειοψηφίας των εργαζόμενων.
 
Αυτές τις ημέρες χιλιάδες δικαιούχοι αγροπεριβαλλοντικών μέτρων από τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, αναμένουν εν μέσω κρίσης τις πληρωμές προκαταβολής 70% που έχουν αναρτηθεί στο gov.gr πάνω από 10 ημέρες.
 
Αντί της πληρωμής πληροφορούνται την άρνηση μεμονωμένων υπευθύνων, να ολοκληρώσουν, αυτό που αποτελεί βασική τους υποχρέωση της απρόσκοπτης πληρωμής των αγροτών. Εκείνο όμως που προκαλεί αγανάκτηση είναι ορισμένες προφάσεις που χρησιμοποιούνται, από μεμονωμένους, για την μη πληρωμή, οι οποίες, επειδή ακριβώς αποτελούν προφάσεις, έχουν γίνει αντιληπτές.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που κρατιούνται όμηροι περισσότεροι από 5.100 αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αναμένουν να λάβουν πάνω από 17.500.000 € επειδή υπάρχει αδυναμία να ταξινομηθεί μία μόνο (!) αγελάδα φυλής HOLSTEIN εάν είναι γαλακτοπαραγωγής ή κρεατοπαραγωγής.
 
Όντως εδώ ισχύει τα βόδια μου αργά, τα υποζύγια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να υπομένουν.
 
Αυτή ακριβώς η μεθόδευση έχει γίνει πλέον αντιληπτή και οι αγρότες θα κινηθούν με τα κατάλληλα μέσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Αυτό γιατί για όσες πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών ήταν υπεύθυνες οι ΔΑΟΚ των περιφερειακών ενοτήτων και το ΥΠΑΑΤ, έχουν στην πλειοψηφία τους ολοκληρωθεί σε αντίθεση με αυτές που είναι υπεύθυνος ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ερμηνεία των κανονισμών και των υπουργικών αποφάσεων δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων μεμονωμένων στελεχών που τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Τους κανονισμούς και τις αποφάσεις ερμηνεύει κάθε πολίτης, οι αγρότες και οι Συνεταιρισμοί. Επομένως σήμερα μπορούν καθαρά να δουν τι κρύβεται πίσω από την σκόπιμη καθυστέρηση της πληρωμής των αγροπεριβαλλοντικών με κάθε μορφής προφάσεις και σκοπιμότητες.
 
Καλούμε τον Προέδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να μην διακοπεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στο gov.gr για την διαφάνεια των πληρωμών. Να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα να ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν.
 
Οι Συνεταιρισμοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν στην δύσκολη καθημερινότητα της παραγωγής και δεν μπορούν να είναι όμηροι της αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας και των εμποδίων της. Από σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ επισκέπτονται τις περιφερειακές μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΚΥ για την παροχή εξηγήσεων».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.