Διαφήμιση
Διατροφή & Υγεία


Ποια φρούτα και γιατί, να αποφύγεις εαν κάνεις δίαιτα
10-diaita-9Αν και τα φρούτα, ειδικά μάλιστα εάν είναι βιολογικής καλλιέργειας, αποτελούν μια υγιεινή επιλογή, εν τούτοις κάποια από αυτά είναι καλό να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας.
Περισσότερα...
 
Πόσο νερό χρειάζονται τα παιδιά ανα ηλικία

14-nero-paidi-9Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί την ημέρα εξαρτάται από παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το βάρος. Επιπλέον, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η υγρασία, το επίπεδο φυσικής 

Περισσότερα...
 
Οι ηλεκτρολύτες και η σημασία τους στην προπόνηση

ilektrolites_9Η ρύθμιση της σωστής ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας, βοηθά στην σύσπαση των μυών. Ρυθμίζει επίσης και την ενυδάτωση του σώματος μέσω των κυτταρικών μεμβρανών καθώς και την 

Περισσότερα...
 
Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να αδυνατίσετε γρηγορότερα
water_9Το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό του σώματος (50% έως 75% του ολικού βάρους) και συναντάται κυρίως στο εσωτερικό περιβάλλον των κυττάρων (ενδοκυττάρια) ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται στο εξωκυττάριο υγρό.
Περισσότερα...
 
Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη
10-ntomates-9Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περίπου 12.000 υγιείς άνδρες και 1.806 άνδρες ηλικίας 50 έως 69 ετών, που είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη. Για τους σκοπούς της μελέτης δημιούργησαν ένα διατροφικό
Περισσότερα...
 
Νέα μελέτη για την επικινδυνότητα του fast food στην υγεία
10-fast-food-9Οι φθαλικές ενώσεις είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για να κάνουν πιο εύκαμπτες και ανθεκτικές τις πλαστικές συσκευασίες, καθώς επίσης σε καλλυντικά, σαπούνια, καθαριστικά, κόλλες
Περισσότερα...
 
Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα κατα τη διάρκεια της δίαιτας

biologika_9Τα βιολογικά τρόφιμα έρχονται να καλύψουν το κενό αυτό, καθώς μελέτες έχουν δείξει υψηλότερη συγκέντρωση βιταμίνης C σε βιολογικά προϊόντα, όπως η πατάτα και τα φυλλώδη λαχανικά. Αντίστοιχα, στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας

Περισσότερα...
 
Τι επιπτώσεις έχει στην υγεία η υπερκατανάλωση ζάχαρης
04-zahari-9Πολύς λόγος έχει γίνει στη γλυκιά συνήθεια, που ακούει στο όνομα… ζάχαρη !!! Η πιο γνωστή μορφή της, είναι η σουρκόζη, η οποία αποτελεί την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη, η οποία αποτελεί προϊόν βιομηχανικής παραγωγής
Περισσότερα...
 
Τσίπουρο, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, κατεψυγμένα λαχανικά θα πωλούνται πλέον νόμιμα στις λαϊκές αγορές
04-laikes-9Τα παραπάνω προβλέπει μεταξύ των άλλων εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας προς εφαρμογή του νόμου 4497/2017 για το υπαίθριο εμπόριο η οποία αναρτήθηκε στις 03/04/2018
Περισσότερα...
 
Τρόφιμα τα οποία περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα
03-asbestio-9Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Περισσότερα...
 
Βιολογική μπανάνα. Το SUPERFRUIT για ενέργεια και δύναμη
banana_9Δυο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.
Περισσότερα...
 
Σημαντική η διατροφή στην αρθρίτιδα. Καταναλώστε φυτικές ίνες
30-arthr-9Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας και αποδίδεται στη φθορά των αρθρώσεων με το πέρασμα του χρόνου. Η οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο είναι μία από τις συχνότερες μορφές της.
Περισσότερα...
 
Πως να μαγειρεύετε τα μανιτάρια για να μη χάνουν τη θρεπτική τους αξία
28-manitaria-9Όταν μάλιστα, προστέθηκε λίγο ελαιόλαδο κατά το ψήσιμό τους στο γκριλ, δεν παρατηρήθηκαν απώλειες σε θρεπτικά συστατικά αλλά βελτίωση της αντιοξειδωτικής αξίας τους
Περισσότερα...
 
Χαμηλά λιπαρά ή χαμηλοί υδατάνθρακες ; Ποιά δίαιτα είναι αποτελεσματικότερη
27-diaita-9Οι ερευνητές τόνισαν ότι το βασικό συμπέρασμα από τη νέα έρευνα είναι ότι, για να χάσει κανείς βάρος είτε με τη δίαιτα των χαμηλών λιπαρών είτε των χαμηλών υδατανθράκων, το βασικό είναι να
Περισσότερα...
 
Γλυκοπατάτες: Διατροφική αξία, οφέλη και κίνδυνοι για την υγεία
26-patata-9Παρόλο που η πορτοκαλί ποικιλία είναι η πιο συνηθισμένη, οι γλυκοπατάτες έρχονται και σε λευκές, κίτρινες, ροζ και μωβ ποικιλίες. Παρόλο που οι πορτοκαλί και οι κίτρινες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Α, οι μωβ αποτελούν
Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση