Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οσοι παραλείπουν το πρωινό παχαίνουν ευκολότερα
proino

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την αναγκαιότητα του πρωινού γεύματος, τόσο για την υγεία όσο και για τη σιλουέτα μας. Μια ακόμη έρευνα η οποία αναρτήθηκε στο newsbeast.gr έρχεται να επιβεβαιώσει παλιότερα δημοσιεύματα.

Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου ισχυρίζονται ότι όσοι αποφεύγουν να τρώνε πρωινό όχι μόνο καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες το μεσημέρι, αλλά καταφεύγουν σε παχυντικά (λιπαρά και με ζάχαρη) τρόφιμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πετύχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ελπίζουν!

Οι ερευνητές μελέτησαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου 21 εθελοντών όταν κοιτούσαν φωτογραφίες από διάφορα είδη τροφίμων από σαλάτες και σοκολάτες μέχρι γλυκά, κέικ, πίτσες και χάμπουργκερ.
 
 
24-organic-life

Οι εθελοντές αξιολόγησαν τις εικόνες ανάλογα με το πόσο «ελκυστικά» έβρισκαν τα τρόφιμα που απεικονίζονταν.

Το «πείραμα» αυτό έγινε δύο φορές. Μία, αφότου οι εθελοντές (άντρες και γυναίκες) είχαν φάει πρωινό και μία ένα πρωί που δεν είχαν φάει τίποτα από την προηγούμενη νύχτα.

Στη συνέχεια, τους έδωσαν για μεσημεριανό ένα πιάτο μακαρόνια και τους είπαν ότι μπορούσαν να φάνε όσο ήθελαν.

Όσοι είχαν παραλείψει το πρωινό τους γεύμα κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 250 θερμίδες παραπάνω. Ακόμη, έκριναν ως πιο δελεαστικές τις τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη, με τη σοκολάτα να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο ετήσιο συνέδριο Νευροεπιστημών που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη.

Οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι μια περιοχή του εγκεφάλου, ο τροχιακός μετωπιαίος φλοιός, «λέει» στον εγκέφαλο πόσο νόστιμο είναι ένα τρόφιμο και το τονίζει ακόμη πιο πολύ όταν έχει παραλειφθεί το πρωινό.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι όταν κάποιος παραλείπει ένα γεύμα, το έντερό του απελευθερώνει ορμόνες που «επιδρούν» στον τροχιακό μετωπιαίο φλοιό και τον «κατευθύνουν» στο να επιλέγει τροφές πλούσιες σε λιπαρά.

 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.