Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τροφές για λευκά δόντια και υγιές χαμόγελο

dontia

Υπάρχουν τροφές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και άλλα, υπάρχουν όμως και τροφές που καθαρίζουν τα δόντια και τα προστατεύουν.

Τα καρότα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια και το σέλινο λειτουργούν σαν φυσικά καθαριστικά δοντιών απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών στα δόντια που προκαλούν πλάκα. Επειδή χρειάζονται αρκετό μάσημα, βοηθούν στην παραγωγή σάλιου που εξισορροπεί το pH του στόματος με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια καθώς επίσης ενδυναμώνουν τα ούλα.

 

24-organic-life

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το μαρούλι προλαμβάνουν την δημιουργία λεκέδων δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών.

Οι φράουλες καθαρίζουν τα δόντια καθώς και θεωρείται ότι προσφέρουν φυσική λεύκανση. Ωστόσο, κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας με φράουλες ή τις τρώτε, μετά από 10 λεπτά ξεπλύνετε καλά το στόμα. Τα οξέα που περιέχουν οι φράουλες μπορούν να βλάψουν τον σμάλτο των δοντιών.

Το τυρί, καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και εξισορροπεί το pH στο στόμα διεγείροντας την παραγωγή σάλιου. Επίσης το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχει προστατεύουν τον σμάλτο των δοντιών και εμποδίζουν την συσσώρευση πλάκας.

Ο μαϊντανός και η μέντα καταπολεμούν την δυσάρεστη αναπνοή σκοτώνοντας τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια.

Το νερό καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών, αυξάνει την παραγωγή σάλιου και ενυδατώνει τα ούλα.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.