Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γεγονός πλέον η πλαστική βροχή
19-broxi
 
Η πλαστική βροχή είναι γεγονός, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.
 
Δεν μπορούμε να δούμε να πλαστικά, ούτε να τα νιώσουμε, να τα μυρίσουμε ή να τα γευτούμε, αλλά κατά μέσο όρο 5.000 σωματίδια μικροπλαστικών υπάρχουν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο των οροφών των σπιτιών κάθε μέρα.
 
organic-life-2
 

Αυτό σημαίνει 74 τόνους πλαστικών κάθε χρόνο, ισοδύναμο με τρία εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια. Προηγούμενες έρευνες βρήκαν ρύπανση σωματιδίων μικροπλαστικών ανά τετραγωνικό μέτρο και σε Λονδίνο, Παρίσι και Αμβούργο.

Στην έρευνα εντοπίστηκαν οχτώ διαφορετικοί τύποι αερογενών πλαστικών. Το πιο σύνηθες ήταν το πολυαιθυλένιο (PE) το οποίο χρησιμοποιείται σε σακούλες και μπουκάλια.
 
Ακολουθεί το πολυανθρακικό πλαστικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε προστατευτικό εξοπλισμό και ιατρικές συσκευές και το PET που βρίσκουμε σε συσκευασίες τροφίμων.
 
Το 2021 οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει πως τα αερογενή πλαστικά είναι πλέον τόσο διαδεδομένα στην ατμόσφαιρα που μπορεί να επηρεάζουν το κλίμα.
 
 
Αν η συγκέντρωσή τους στην ατμόσφαιρα συνεχίζεται να αυξάνεται, μπορούν να επιβαρύνουν το φαινόμενο θερμοκηπίου, απορροφώντας και διασκορπίζοντας φως και θερμότητα.
 
Η πλειοψηφία των σωματιδίων είναι μεταξύ 10 και 50 μικρόμετρα σε μέγεθος, με μόλις 3% να είναι μεγαλύτερα από 100 μικρόμετρα.
 
Κανείς δε γνωρίζει ακόμα τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα αερογενή μικροπλαστικά στην ανθρώπινη υγεία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτά τα μεγέθη μπορούν να απορροφηθούν από τα κύτταρά μας όταν τα αναπνέουμε.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.