Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

diabitis

Τέλος στα συνεχή τρυπήματα με τη βελόνα που αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά οι διαβητικοί προκειμένου να μετρήσουν τη γλυκόζη … στο αίμα τους, φιλοδοξούν να βάλουν αμερικάνοι επιστήμονες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπράουν των ΗΠΑ, σχεδίασαν ένα ειδικό βιοτσίπ, μικρότερο από ένα εκατοστό, το οποίο είναι σε θέση να μετράει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο σάλιο.

Για την κατασκευή του, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πλήθος μικροσκοπικών συμβολόμετρων τα οποία είναι σε θέση να εντοπίσουν και να υπολογίσουν τη γλυκόζη που υπάρχει στο σάλιο παρόλο που η συγκέντρωση της εκεί είναι 100 φορές μικρότερη απ’ ότι στο αίμα.

Τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι ερευνητές δημοσιεύτηκαν σε εξειδικευμένο, επιστημονικό περιοδικό και σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, το βιοτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για τη μέτρηση πολλαπλών βιοδεικτών

Πηγή: medicalnews.gr

Eπιστροφή στην ενότητα Yγεία.


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.