Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βαράκια στο γραφείο για τον πόνο στον αυχένα

bari

Πιασμένοι και σφιχτοί μύες στους ώμους και τον αυχένα λόγω πολύωρης εργασίας στον υπολογιστή στο γραφείο; Δανοί ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Δανίας υποστηρίζουν ότι τη λύση στο πρόβλημα δίνουν οι ασκήσεις με βάρη.

Στην έρευνα που διήρκεσε 20 εβδομάδες συμμετείχαν 447 υπάλληλοι γραφείου με ή χωρίς ενοχλήσεις στους ώμους και τον αυχένα. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε ομάδες αθλούμενων και μη.

Στην ομάδα των αθλούμενων χωρίστηκαν τρεις ακόμη κατηγορίες. Εκείνοι που έκαναν ασκήσεις με βάρη μια ώρα την εβδομάδα, εκείνοι που έκαναν τρεις mini προπονήσεις των 20 λεπτών έκαστη εβδομαδιαίως και εκείνοι που έκαναν εννιά «super mini» προπονήσεις διάρκειας επτά λεπτών εννιά φορές την εβδομάδα.

 

24-organic-life

Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι συμμετείχαν στις πρώτες δυο προπονήσεις σημείωσαν θεαματική βελτίωση των ενοχλήσεών τους της τάξεως του 47% και 61% αντίστοιχα. Μικρότερη βελτίωση παρουσίασαν και όσοι συμμετείχαν στις super mini προπονήσεις. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sport Medicine.

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.