Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κίνδυνος ενδομητρίωσης από τα φυτοφάρμακα
30-fytofarmaka
 
 
Μελέτη εστιάζει στις επιπτώσεις από την έκθεση σε δύο οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα
 
Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια πάθηση που πλήττει μέχρι και το 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Πρόκειται για μια κατάσταση, κατά την οποία το ενδομήτριο, το επιθήλιο που καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας, αναπτύσσεται σε περιοχές έξω από αυτήν, δηλαδή στα όργανα της κοιλιάς και της λεκάνης.
 
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυελικό πόνο, επώδυνη έμμηνο ρύση, ακόμα και στειρότητα.
 
Μελέτη της οποίας ηγήθηκε το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο «Fred Hutchinson» διαπίστωσε ότι δύο οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης πάθησης.
 
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες με την υψηλότερη έκθεση στις ουσίες αυτές παρουσίασαν αύξηση 30% έως 70% του κινδύνου εκδήλωσης της νόσου.
 
«Με δεδομένο το ότι τα οιστρογόνα εμπλέκονται στην ανάπτυξη του ενδομητρίου θελήσαμε να εξετάσουμε το ρόλο που παίζουν χημικές ουσίες με οιστρογονική δράση, όπως τα οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα, σε σχέση με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου», δήλωσε η πρώτη συγγραφές της μελέτης Kristen Upson.
 
Τόνισε δε πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά τον περιορισμό ή την απαγόρευση της χρήσης των συγκεκριμένων φυτοφάρμακων στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, οι ουσίες αυτές ανιχνεύθηκαν στο αίμα των γυναικών, που συμμετείχαν στη μελέτη και μάλιστα συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο ενδομητρίωσης.
 
Αν και η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής μιας γυναίκας, δυστυχώς οι ειδικοί δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, γιατί παρουσιάζεται σε ορισμένες γυναίκες και σε άλλες όχι. «Η μελέτη μας απλώς είναι άλλο ένα κομμάτι του παζλ», τονίζει η βασική ερευνήτρια Victoria Holt.
 
Οι χημικές ουσίες, που διατηρούνται στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούνται πια, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των σημερινών γυναικών.
 
Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.