Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παχαίνει η πολύωρη αποχή από το φαγητό

 fagito

Μια ακόμα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν φάει επί πολλές συνεχόμενες ώρες προσλαμβάνουν περισσότερες θερμίδες έπειτα από νηστεία.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell «επιστράτευσαν» 128 φοιτητές, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες. Από τους φοιτητές της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να μη φάνε τίποτα από το απόγευμα, στις 18.00, μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Από εκείνους της δεύτερης ομάδας ζητήθηκε να φάνε ως συνήθως.
 
 
organic-life
Να σημειωθεί ότι δεν κατάφεραν όλοι οι φοιτητές να μείνουν νηστικοί επί 18 συνεχόμενες ώρες. Για την ακρίβεια οι 43 από τους 83 δεν συμμετείχαν στην έρευνα την επόμενη μέρα, επειδή είχαν φάει, γεγονός που υποδηλώνει ότι μάλλον η αποχή από το φαγητό δεν είναι στη φύση μας…
 
Την επόμενη μέρα, την ώρα του μεσημεριανού οι ερευνητές παρακολουθούσαν με κάμερες τις επιλογές των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα.
 
 
 
Όσοι είχαν μείνει νηστικοί επέλεξαν αρχικά τηγανητές πατάτες και πρωτεΐνες (κοτόπουλο και τυρί), από τα οποία προσέλαβαν 47% περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τα άλλα τρόφιμα.
 
Επομένως, εξηγούν οι ερευνητές, μετά τη νηστεία για οποιοδήποτε λόγο (λόγω εξετάσεων, δίαιτας κ.λπ.) πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να μην το παρακάνουμε με πλούσια σε θερμίδες φαγητά μόλις μας δοθεί η ευκαιρία να φάμε.

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.