Διαφήμιση
Διαφήμιση
Να καθαρίζω ή όχι τα αυτιά μου με μπατονέτα ;
 
16-autia
 
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ο καθαρισμός των αυτιών με μπατονέτες καλό θα είναι να αποφεύγεται.
 
Το κερί που δημιουργεί το αυτί, καθαρίζει και λιπαίνει τον ακουστικό πόρο που διακρίνεται από ιδιαίτερη ευαισθησία. Παράλληλα, κρατά τη βρωμιά μακριά από το τύμπανο καθώς οι λιπαρές ουσίες που περιέχει έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες.
 
Όταν λοιπόν καθαρίζουμε με μπατονέτα το αυτιά, σπρώχνουμε το κερί στο εσωτερικό του αυτιού και να το τραυματίζουμε. Μάλιστα με αυτή μας την κίνηση, οι μύκητες, βακτήρια και ιοί που είχαν συσσωρευτεί στο εξωτερικό μέρος του, σπρώχνονται κι αυτοί στο εσωτερικό με κίνδυνο να προκληθεί πόνος και μόλυνση.
 
organic-life
 
Άλλωστε, μια άγαρμπη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο τύμπανο ή χειρότερα να οδηγήσει σε ρήξη τυμπάνου ενώ η απομάκρυνση του κεριού ξηραίνει το δέρμα στον πόρο του αφτιού, οδηγώντας σε φαγούρα κι ερεθισμούς.
 
Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν καθαρισμού του αυτιού αποτελεί το πλύσιμο του με νερό και σαπούνι. Το εξωτερικό μέρος του, καθαρίζεται με ένα χαρτομάντιλο…
 
Αν και ο οργανισμός αποβάλλει από μόνος του το επιπλέον κερί, στην περίπτωση που συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα, καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας και να αποφύγετε να το καθαρίσετε με μπατονέτα για τους λόγους που προαναφέραμε.
 
 
 

 

 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.