Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το νούμερο της φούστας δείχνει τον καρκίνο του μαστού
26-fousta
 
Οι γυναίκες που κάθε δεκαετία χρειάζονται ένα μέγεθος μεγαλύτερη φούστα έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού μετά την κλιμακτήριο, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
 
Οσες γυναίκες χρειάζονται ανά δεκαετία φούστες δύο μεγέθη μεγαλύτερες, έχουν κατά 77% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο.
 
Οι ειδικοί γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια ότι τα περιττά κιλά αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Υπαίτιος γι’ αυτό φαίνεται πως είναι ο λιπώδης ιστός, ο οποίος παράγει οιστρογόνα - την ορμόνη που τροφοδοτεί πολλούς μαστικούς καρκίνους.
 
Η νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι ιδιαιτέρως επιβλαβές είναι το λίπος που συσσωρεύεται στον κορμό και δη γύρω από την κοιλιά.
 
Οι επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL) που την πραγματοποίησαν πιστεύουν πως το περικοιλιακό λίπος παράγει περισσότερα οιστρογόνα απ’ όσα εκείνο στα μπράτσα, στους μηρούς ή στους γλουτούς.
 
Οι επιστήμονες, που δημοσιεύουν τη μελέτη τους στην επιθεώρηση «BMJ Open», παρακολούθησαν επί τρία χρόνια περισσότερες από 90.000 50άρες και 60άρες γυναίκες, οι 1.090 εκ των οποίων εκδήλωσαν καρκίνο του μαστού.
 
«Εάν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν από άλλες μελέτες, η παρατήρηση του μεγέθους των ρούχων από την ηλικία των 25 ετών και μετά θα μπορούσε να αποτελέσει καλό δείκτη για τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ούσα Μένον, καθηγήτρια Γυναικολογικής Ογκολογίας στο UCL.
 
«Ούτως ή άλλως, όμως, αποτελεί απλό τρόπο για να παρακολουθούν οι γυναίκες το σωματικό βάρος τους και να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, αφού είναι γνωστό πως τα περιττά κιλά υπονομεύουν την υγεία», κατέληξε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.