Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παιχνίδια στο χιόνι. Πως να αντιμετωπίσετε τα κατάγματα
 
24-ski

Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους. Εκτός όμως από την ευχάριστη διάθεση που μας χαρίζει το λευκό και τη δυνατότητα για  άφθονο παιχνίδι, κρύβει και πολλές παγίδες. Μια από αυτές είναι και τα… κατάγματα.

Στην περίπτωση λοιπόν που το παιχνίδι ή η βόλτα στο χιονισμένο τοπίο μετατραπεί σε επώδυνη εμπειρία, θυμηθείτε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές πρώτων βοηθειών και… περαστικά σας.

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει, είναι να ακινητοποιήσετε το άκρο, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη στους ιστούς. Εάν πρόκειται για χέρι με ένα επίδεσμο ή μαντήλι δημιουργήστε μια θηλιά και κρεμάστε το χέρι από το λαιμό.

Εάν το σπασμένο κόκαλο είναι στο πόδι, χρησιμοποιήστε δυο σανίδες εφαρμόστε τες επάνω του και σταθεροποιήστε τες, τυλίγοντας γύρω του ένα επίδεσμο, κασκόλ, ή οτιδήποτε άλλο βρεθεί πρόχειρο εκείνη τη στιγμή. Στην περίπτωση που πρόκειται για δάχτυλα, δέστε το λαβωμένο άκρο με το διπλανό του.

Η επίδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να ακινητοποιηθεί το σπασμένο άκρο, αλλά σε καμία περίπτωση να μη εμποδίσει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Μετά από ένα κάταγμα, η περιοχή γύρω από το κόκαλο πρήζεται. Έτσι λοιπόν αφαιρέστε τυχόν  κοσμήματα όπως δαχτυλίδια για να μην εμποδίζεται η ροή του αίματος.

Σε καμία περίπτωση να μην επιχειρήσετε να επαναφέρετε στη θέση του το σπασμένο κόκαλο.  

Ευχόμαστε αχρείαστοι να είμαστε, αλλά η γνώση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν…


 
 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.