Διαφήμιση
Διαφήμιση
Περισσότερος χορός, πιο δυνατή καρδιά λένε οι επιστήμονες
09-xoros 
 
Ο χορός, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα.
 
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 48.400 ανθρώπους άνω των 40 ετών, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα στην αρχή της μελέτης.
 
Από αυτούς (κυρίως γυναίκες), οι 3.100 ασχολούνταν με τον χορό, ενώ έως το τέλος της μελέτης είχαν σημειωθεί 1.714 θάνατοι από καρδιαγγειακά αίτια.
 
organic-life
 
 
Όσοι χόρευαν και όσοι περπατούσαν συστηματικά, είχαν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν λόγω καρδιοπάθειας. Οι άνθρωποι που χόρευαν, ήσαν συνήθως νεότεροι, είχαν μικρότερο βάρος, λιγότερες χρόνιες ασθένειες και ασκούνταν σωματικά περισσότερο.
 
Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του δυτικού Σύδνεϋ και δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής American Journal of Preventive Medicine.
 

 
 
H προστατευτική δράση του χορού εμφανίζεται σε όσους και όσες ασχολούνται σε μέτριο τουλάχιστον βαθμό, αλλά όχι όταν η ενασχόλησή τους είναι τελείως περιστασιακή διευκρίνισαν.
 
«Θα συμβούλευα όσες και όσους βαριούνται κάπως το περπάτημα ή τους αρέσουν οι προκλήσεις, να δοκιμάσουν το χορό», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Νταφνα Μερομ, η οποία διευκρίνισε ότι όσο πιο γρήγορο ρυθμό έχει ο χορός που κάνει κανείς, τόσο πιο μεγάλο είναι το όφελος για την καρδιά, αλλά και για την ψυχική διάθεση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.