Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα ενισχύουν το Αλτσχάιμερ.
 11-oulit
 
Στο συμπέρασμα πως η κακή στοματική υγιεινή ενισχύει το Αλτσχάιμερ κατέληξαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και το King’s College του Λονδίνου.

Ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα ο κατεξοχήν ένας εχθρός στην εμφάνιση της νόσου.
organic-life
 

Το παραπάνω συμπέρασμα, προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 59 ασθενείς.

Στη μελέτη, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε τεστ νοητικών δεξιοτήτων, αναλύσεις αίματος και σε οδοντιατρικό έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι 22 είχαν σοβαρή ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα, και οι υπόλοιποι 37 ήπια έως μέτρια ουλίτιδα.
 
Η μέση ηλικία των ανοϊκών ασθενών με σοβαρή ουλίτιδα ήταν τα 75 χρόνια και σε εκείνους με ήπια έως μέτρια τα 79 χρόνια.
 
Έξι μήνες αργότερα, οι έλεγχοι επαναλήφθηκαν.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η νοητική εκφύλιση στο μεσοδιάστημα ήταν εξαπλάσια στους ανοϊκούς ασθενείς με σοβαρή ουλίτιδα. Μάλιστα η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη, ώστε εξεπλάγησαν αρνητικά όταν είδαν για δεύτερη φορά τους ασθενείς.
balloon-tsantes
 
 
«Η εικόνα που είδαμε ήταν αρκετά ανησυχητική, αν αναλογιστούμε ότι όλα συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Άιντ, λέκτορας Περιοδοντολογίας στο KCL.
 
«Κάθε φορά που μάσαγαν οι άνθρωποι αυτοί έκαναν στον εαυτό τους μικρό – εγχύσεις βακτηρίων, τα οποία έμπαιναν στο αίμα τους και μέσω αυτού κυκλοφορούσαν παντού στο σώμα», πρόσθεσε.
 
Το γεγονός αυτό οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων των φλεγμονωδών μορίων - και η διάχυτη φλεγμονή σχετίζεται με αυξημένο ρυθμό νοητικής εκφύλισης στα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ.
 
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αν τα νέα ευρήματα επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες μελέτες, η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να αποκτήσει θέση στην θεραπευτική αγωγή για τη νόσο Αλτσχάιμερ, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση της άνοιας.
 
 
 
 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.