Διαφήμιση
Διαφήμιση
TIPS για να αφαιρέσεις ανώδυνα τα αγκάθια αχινού
axinos-b
 
Το καλοκαίρι και το μπάνιο σε καθαρά νερά έχει και τα απροοπτα του. Ενα από αυτά είναι να πατήσουμε κάποιον αχινό και τα αγκάθια να χωθούν στο δέρμα σας. Τί κάνετε σε αυτή την περίπτωση ;
 
Στην περίπτωση που τα αγκαθάκια δεν έχουν διεισδύσει βαθιά, πιέζουμε με τα νύχια μας το δέρμα ωστε τα αγκάθια να βγουν προς τα έξω και στη συνέχεια με ένα τσιμπιδάκι τα τραβάμε προσεκτικά έξω.
 
organic-life
  
 
Εαν έχουν μπει βαθιά στο δέρμα, αλύφουμε την περιοχή με ελαιόλαδο ή έστω αντηλιακό λάδι εαν δεν βρίσκουμε εύκαιρο το πρώτο. Ετσι το δέρμα θα μαλακώσει και τα αγκάθια ενδέχεται να βγουν από μόνα τους.
 
Εσχατη λύση αποτελεί η επέμβαση με... καρφίτσα. Απολυμαίνουμε την περιοχή του δέρματος με οινόπνευμα. Καυτηριάζουμε με φλόγα την άκρη της βελόνας και ομοίως την απολυμαίνουμε με οινόπνευμα.
 
 
 
 
Σκίζουμε επιφανειακά το δέρμα παράλληλα με τα αγκάθιααπό μέσα προς τα έξω και προσέχουμε να μην τα σπρώξουμε βαθύτερα. Τα αφαιρούμε και απολυμαίνουμε με οινόπνευμα.
 
Την επόμενη φορά λοιπόν να θυμάστε. Οταν περπατάμε σε βράχια με αχινούς, φοράμε πάντα σαγιονάρες...
 


 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.