Διαφήμιση
Διαφήμιση
Φυτοφάρμακα στα 3/4 των φρούτων. Παραμένουν ακόμα και μετά το ξεφλούδισμα
04-frouta 
 
Ερευνα ΣΟΚ στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον EWG στα 3/4 των δειγμάτων φρούτων της παγκόσμιας παραγωγής, ανιχνεύθηκαν επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τα οποία σε αρκετά παράμεναν, ακόμα και μετά από πολύ καλό πλύσιμο και ξεφλούδισμα.
 
Αυτό που προτείνει ο EWG (Environmental Working Group ) είναι ότι να καταναλώνετε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας , ενώ παράλληλα να προτιμάτε να ψήνετε ή να βράζετε κάποια τρόφιμα, αφού σε ψηλές θερμοκρασίες ακόμα και τα χημικά εξασθενούν.
 
 
organic-life
 
Σύμφωνα με τον EWG οι αναλύσεις έδειξαν τα παρακάτω:
Πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων, βρέθηκαν θετικά σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.
 
Η μέση πατάτα έχει περισσότερα φυτοφάρμακα σύμφωνα με το βάρος της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν. Ένα μέσο δείγμα πιπεριάς και σταφυλιού, βρέθηκε να έχει 15 χημικά. ‘Ενα μέσο δείγμα φράουλας έχει 17 διαφορετικά χημικά.
 
Από την άλλη υπάρχουν και αυτά που δεν έχουν τόσα πολλά φυτοφάρμακα και θεωρούνται καθαρά και είναι:
Αβοκάντο, καλαμπόκι, ανανάς, λάχανο, κατεψυγμένος αρακάς, κρεμμύδια, σπαράγγια, μάνγκο, παπάγια, ακτινίδιο, μελιτζάνα, πεπόνι ποικιλία Honeydew, γκρέιπφρουτ, πεπόνι ποικιλία Cantaloupe, κουνουπίδι.
 
 

Το αβοκάντο ήταν το πιο καθαρό με μόνο 1% της ποσότητας να βρίσκεται θετικό σε παρασιτοκτόνα. Το 89% του ανανάνα, το 81% της παπάγιας, το 78% του μάνγκο, το 73% του ακτινιδίου δεν είχαν καθόλου χημικά.

Κανένα από την καθαρή λίστα φρούτων και λαχανικών δεν βρέθηκε θετικό σε περισσότερα από 4 υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Μόνο το 5,5% της καθαρής λίστα βρέθηκε θετικό σε περισσότερα από 2 χημικά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.