Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς να κάνεις βουτιά στη θάλασσα / κατάδυση χωρίς να πονάνε τα αυτιά σου
09-voutia 
 
Καλοκαιράκι ώρα για μπάνιο και βουτιές στη θάλασσα. Μόνο που όταν βουτάς στη θάλασσα και καταδυθείς 1-2 μέτρα, αρχίζουν και πονάνε τα αυτιά σου, με κίνδυνο ακόμα και να διαρραγεί το τύμπανο.
 
Τι μπορείς να κάνεις ώστε να μην πονάνε τα αυτιά σου όταν καταδύεσαι ;
Εδώ να επισημάνουμε πως ο πόνος στα αυτιά, προέρχεται από την πίεση, που αυξάνεται όσο πιο βαθιά βουτάς. Ενδεικτικά, κάθε 10 μέτρα στο νερό παρατηρείται διαφορά πίεσης κατά 1 atm, ενώ στη στεριά, η συγκεκριμένη μεταβολή, παρατηρείται στα 1200 μέτρα υψόμετρο.
 
 
 
Εδώ καταλαβαίνουμε, πως στη θάλασσα ασκούνται τεράστιες πιέσεις, με αποτέλεσμα όταν καταδυόμαστε, να ασκείται μια δύναμη στο τύμπανο του αυτιού, από έξω προς το εσωτερικό του.
 
Εάν δεν εξισώσουμε άμεσα την πίεση, τότε έρχεται ο πόνος και εάν δε διακόψουμε άμεσα τη βουτιά, κινδυνεύουμε με ρήξη τυμπάνου
 
Πως μπορείς να εξισώσεις την πίεση στα αυτιά
Πριν αρχίσεις τη βουτιά σου ή έστω με το που αρχίσεις να καταδύεσαι, κλείσε τη μύτη και με κλειστό το στόμα προσπάθησε να βγάλεις τον αέρα από τη μύτη.
 
Ετσι, ο αέρας, δε θα έχει διέξοδο να εξέλθει, με αποτέλεσμα να διοχετευτεί προς τα αυτιά, ασκώντας πίεση στο τύμπανο, από μέσα προς τα έξω.
 
    
Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να εξισώνεται η πίεση στα αυτιά και να μπορούμε να καταδυόμαστε όσο βαθιά επιθυμούμε και αντέχουμε.
 
Η διαδικασία αυτή ονομάζεται αποσυμπίεση αυτιών ή εξίσωση.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή της κατάδυσης, νιώσεις πόνο στα αυτιά, πρέπει άμεσα να τη διακόψεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να εξισώσεις, ενώ κινδυνεύεις να προκαλέσεις σοβαρή ζημία στον τυμπανικό υμένα.
 
Tips.
Για ευκολότερη εξίσωση, μη χρησιμοποιείς μπατονέτες όταν καθαρίζεις τα αυτιά σου. 
Η σωστή ενυδάτωση και η κατανάλωση νερού πριν τη βουτιά, συμβάλλει σε πιο εύκολη εξίσωση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.