Διαφήμιση
Διαφήμιση
To test με το ρολόι για διάγνωση του Αλτσχάιμερ - Alzheimer
11-test 
Το test με το ρολόι για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ ( Alzheimer )
 
Η άσκηση με το ρολόι, αποτελεί ένα εύκολο testμε το οποίο μπορείς να κάνεις μια πρώτη διάγνωση ανίχνευσης προβλημάτων άνοιας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ ( Alzheimer ) κλπ.
 
Πως γίνεται
Δώστε στον εξεταζόμενο ένα κομμάτι χαρτί, με έναν προκαθορισμένο κύκλο πάνω του και ζητήστε του να σχεδιάσει ένα ρολόι, με την ώρα να δείχνει στα 10 λεπτά μετά τις 11.00
 
Καλό είναι να αποφύφετε τη λέξη δείκτης ρολογιού, ώστε να μη δίνετε επιπλέον στοιχεία και βοήθεια.
 
 
24-organic-life
 
 
Τα λάθη που φωτογραφίζουν κάποιο πρόβημα:
Λάθος αποτύπωση της ώρας
 
Απουσία δεικτών στο ζωγραφισμένο ρολόι
 
Απουσία αναγραφόμενων αριθμών (ωρών) στο ρολόι
 
Αλλαγή θέσεων στις θέσεις των αναγραφόμενων αριθμών (ωρών)
 
Επανάληψη ίδιων αριθμών (ωρών) στο ρολόι
 
Άρνηση να ζωγραφίσει το ρολόι και να αποτυπώσει την ώρα που του ζητήθηκε
 
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα έξι σφάλματα ήταν προγνωστικά για τον εντοπισμό του Αλτσχάιμερ ή της άνοιας με βάση το τεστ του ρολογιού.
 
Το test Mini Cog
Το τεστ Mini-Cog (από τις λέξεις «mini cognitive», μίνι γνωστικό τεστ) είναι ένα τεστ διάρκειας 3 λεπτών για την ανίχνευση γνωστικής δυσλειτουργίας σε ηλικιωμένους ενήλικες.
 
Το τεστ Mini-Cog χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό άσκησης μνήμης και του τεστ με το ζωγραφισμένο ρολόι. Καλύτερα να το παρουσιάσετε ως «παιχνίδι» ή ως «άσκηση» σε κάποιον δικό σας άνθρωπο, που υποπτεύεστε ότι μπορεί να πάσχει από γνωστική εξασθένηση.
 
Πρώτο στάδιο: Α’ φάση του τεστ μνήμης με λέξεις (1 λεπτό)
Πείτε προφορικά στον εξεταζόμενο 6 λέξεις και ζητήστε του να τις επαναλάβει μαζί σας (πχ σκάφος, πιπέρι, κουτί, ντομάτα, δίσκος, πλυντήριο)
 
Δεύτερο στάδιο: Το τεστ με το ζωγραφισμένο ρολόι (1 λεπτό)
Τι να πείτε στον εξεταζόμενο: Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ζωγράφισε την ώρα σε ένα ρολόι, ώστε αυτό να δείχνει «10 λεπτά μετά τις 11»
Αλτσχάιμερ
 
Τρίτο στάδιο: Β’ φάση του τεστ μνήμης με λέξεις (1 λεπτό)
Ζητήστε από τον εξεταζόμενο αν θυμάται να σας πει τουλάχιστον 3 από τις 6 λέξεις της α’ φάσης.
 
Αποτέλεσμα
Αν ο εξεταζόμενος ανακαλέσει και τις 3 λέξεις, τότε μπορείτε να σταματήσετε το τεστ, διότι σημαίνει ότι ΔΕΝ πάσχει από γνωστική εξασθένηση
 
Αν ο εξεταζόμενος ανακαλέσει 1-2 λέξεις, τότε κοιτάξτε το ρολόι που ζωγράφισε. Αν η ώρα, οι αριθμοί και οι δείκτες είναι όλα σωστά, τότε ΔΕΝ πάσχει από γνωστική εξασθένηση και ίσως υπάρχει κάποια άλλη αιτία για την αδύναμη μνήμη του.
 
Αν ο εξεταζόμενος ανακαλέσει 1-2 λέξεις και ταυτόχρονα το ρολόι που ζωγράφισε δεν είναι σωστό, τότε είναι πιθανό να πάσχει από γνωστική εξασθένηση και πρέπει να τον δει εξειδικευμένος γιατρός.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.